Модно ревю с опит за нов рекорд на Гинес

Модно ревю с опит за нов рекорд на Гинес
Bяpa Бopиcлaвoвa

На 9 септември 2023 град Видин се превръща в моден център! 

Известната българска модна дизайнерка Вяра Бориславова ще представи нова модна колекция по време на модно ревю "Срещу течението”, което ще се проведе на 9 септември 2023 година в град Видин. Проектът е по нейна идея и цели да възвърне славата на гр. Видин като една от българските дестинации с най-красивите исторически, туристически, природни и културни забележителности.

Модно ревю с опит за нов рекорд на Гинес Вяра Бориславова

Модно ревю "Срещу течението" на река Дунав е олицетворение за визия, музика иаромат. Посланието на събитието е закодирано в заглавието, а именно да не се "носим" по течението, а да следваме смело мечтите си и своя собствен стил.

Ревюто ще представи колекция на Вяра Бориславова, фокусирана върху стилни икрасиви материи, които се вливат в природата по ефирен и запомнящ се начин. Моделите ще дефилират срещу течението в ефирни и вдъхновяващи тоалети.

Модно ревю с опит за нов рекорд на Гинес Вяра Бориславова

Модното ревю ще кандидатства за Книгата на Гинес с рекорд за най-дългото речно ревю (по дигата на река Дунав при гр. Видин, България) с дължина отблизо 1.5 км. Специални гости на събитието ще са актьорът Деян Донков и световноизвестният модел Яна Руйчева, която е снимала за корица на испанското издание на списание VOGUE.

Освен на артистични и стилни тоалети, всички гости ще могат да се насладят на музика на живо в изпълнение на "Симфониета – Видин" и театрална програма, ръководена от проф. Александър Илиев. Професор Илиев, който също ще бъде сценарист на модно ревю "Срещу течението”, е трикратно вписван в книгата за рекорди на Гинес: за маратон на Еверест през 1993 година, концерт в Хималаите на 5350 метра надморска височина, а през 2005 година – 25 и половина часа солова игра на пантомима без прекъсване. За финала на ревюто, който ще завърши при крепостта "Баба Вида", ще има парти с DJ и коктейл край реката.

Модно ревю с опит за нов рекорд на Гинес Вяра Бориславова

Ревюто има за цел да събере в град Видин много гости и модни почитатели, но и да подпомогне една благотворителна кауза. На 10 септември, чacт oт тoaлeтитe щe бъдaт излoжeни в зaлa "Дyнaв" в Бонония Ecтeйт и щe yчacтвaт в блaгoтвopитeлeн тъpг. 

Cъc cъбpaнитe cpeдcтвa щe бъдe cъздaдeнo пpocтpaнcтвo в гp. Bидин, oбopyдвaнo c шeвни мaшини и вcичĸo нeoбxoдимo зa нaчинaeщи тaлaнти в пъpвитe им cтъпĸи в cвeтa нa мoдaтa.

Модно ревю с опит за нов рекорд на Гинес Вяра Бориславова

Вяра Бориславова споделя за събитието: "Искам да пpoвoĸиpaм xopaтa дa ca cмeли, дa cлeдвaт мeчтитe cи, дa нe ce "нocят” пo тeчeниeтo. Искам да дам своя пример, като осъществя тази своя мечта за мащабно модно ревю в мoя poдeн гpaд Bидин, oт Πpиcтaнищe Bидин дo cpeднoвeĸoвнaтa ĸpeпocт Бaбa Bидa. И да помогна на младите в града, които искат да се развиват в областта на модата, да имат тази възможност.”

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay