Популярни дрехи, които могат да бъдат опасни за здравето ни

Популярни дрехи, които могат да бъдат опасни за здравето ни

Много популярни дрехи или аксесоари не са толкова безобидни, колкото си мислим. Ако не обръщаме внимание на тъканите, които носим, или ако купуваме слънчеви очила на улицата или избираме модерни, но не особено удобни дрехи, последствията могат да бъдат наистина лоши. 

Ниe вярваме, че нещата, които носим, трябва да бъдат не само красиви и удобни, но и безопасни. Така че, направихме списък с артикули, които не трябва да купувате или които трябва да носите с повишено внимание.

Син бански

Когато избирате бански за дете, изберете такъв в ярък и контрастен цвят, като червено, жълто и пр. Те се открояват добре във водата: в басейна, езерото или морето. Но е по-добре да избягвате сини бански както за себе си, така и за децата си. В този бански човек във водата е почти невидим и това е опасно, по очевидни причини.

Прекалено стегнати клинове

Постоянното носене на клинове може да доведе до дразнене на кожата. Факт е, че клиновете обикновено са направени от плътен материал и са доста стегнати. Когато се движите, платът трие деликатната ви кожа.

Освен това тялото се изпотява, а влажната и топла среда е благодатна почва за растеж на бактерии. Затова се препоръчва да ги сменяте често и да ги перете след всяка употреба.

Някои овърсайз дрехи

Не само тесните дрехи могат да бъдат опасни. Големите и тежки суичъри понякога могат да причинят дискомфорт във врата и гърба. Широките ръкави могат да ви накарат да държите ръцете си в неестествено положение, което може да доведе до напрежение в мускулите на тялото ви.

Когато човек сложи голяма качулка на главата си, той трябва да се напряга, за да вижда. А качулката, оставена да виси на гърба ви, може да свие гърлото ви по неприятен начин.

Слънчеви очила без специални маркировки

Основната цел на слънчевите очила е защитата на очите ви от опасното ултравиолетово лъчение, а не само от яркостта на слънчевата светлина. Ако вашите очила нямат етикет с надпис UV 400, този аксесоар няма да ви осигури максимална защита.

UV защитата не може да се определи от тъмнината на стъклата. Тъмните очила могат да причинят повече вреда, отколкото полза: те карат зениците ви да се разширят и ако няма UV филтър, очите ви могат да бъдат сериозно увредени. Препоръчително е да купувате слънчеви очила от специализирани магазини.

Няколко летни шапки

Една от основните цели на шапката е да ви предпази от слънчевите лъчи. А бейзболните шапки не са наистина добри в това, защото оставят ушите и шията отворени, които изгарят доста бързо.

Ако предпочитате да носите само бейзболни шапки, покрийте отворените зони на врата и ушите си със слънцезащитни продукти. Между другото, сламените шапки, също не са много добър вариант, защото пропускат слънчевите лъчи.

Пола-молив

Жена, облечена в пола-молив, изглежда много елегантна, но тази дреха затруднява естественото движение. В резултат на това се променя не само походката, но и стойката, което може да доведе до болки в гърба. Също така е трудно да огънете коленете си и да седнете, което означава, че мускулите на гърба изпитват допълнително напрежение по време на тези движения.

Облекло от бамбуков плат

Естественият бамбуков текстил е здрав и груб. За омекотяване на влакната и придаване на еластичност на тъканта бамбуковият текстил се обработва с различни химикали. Те включват въглероден дисулфид, натриев хидроксид и сярна киселина. И всички тези съединения са токсични и могат да бъдат опасни за околната среда.

Някои видове водоустойчиви дрехи

Доскоро водоустойчивите тъкани се произвеждаха с използването на опасни химикали. След като стана ясно, че те представляват потенциална заплаха за околната среда и здравето на хората, производителите на спортни облекла започнаха да търсят алтернативи. Така че сега можете да изберете марка, която се е отказала от използването на тези вещества при производството на водоустойчиви дрехи.

Чорапогащи от найлон

Поради триенето, дебелите чорапогащи могат да раздразнят кожата, което да доведе до обриви и мазоли. Има и друг проблем - чорапогащите могат да променят естественото положение на пръстите на краката, което води до негативни последици. Следователно чорапогащите могат да бъдат също толкова опасни, колкото обувките с тесни пръсти или обувките на висок ток.

Стегнати лента за глава

Еластичните синтетични ленти за глава понякога притискат предните мускули, което може да доведе до дискомфорт и главоболие. По-добре е да използвате по-свободни ленти за глава, изработени от естествени тъкани.

Сандали гладиатор
Модерните сандали гладиатор с каишки, които се увиват около глезените и прасците не са просто неудобни, но могат да навредят на краката ви. Тези обувки нарушават кръвообращението, което в крайна сметка води до оток и дори разширени вени. Добре е да ги носите, просто не го правете всеки ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay