Това наистина е уникален диамантен пръстен!

Един диамант, единствен по рода си пръстен

Диамантът Вителсбах, който носи щастие
Диамантът Вителсбах, който носи щастие

14 април е на път да се превърне в една от най-значимите дати в историята на съвременното бижутерство с представянето на "Първият диамантен пръстен в света". На пръв поглед звучи съвсем нормално, нали?

 

Но в момента, в който разберете, че пръстенът е изработен от един единствен диамант – без метали и допълнения, най-вероятно и вие ще се съгласите с твърдението на "Shawish”. А за домакин на събитието компанията от Женева е избрала Il Botaniccio в Лондон.

 

Пръстенът, който представлява фино обработен 150-каратов диамант, се очаква да достигне цена от 43 милиона паунда.

 

"Пръстен, направен изцяло от шлифован диамант винаги е изглеждало като фантазия", споделя пред Vogue Мохамед Шауиш, президент и изпълнителен директор на "Shawish”. "Изглеждаше невъзможно, така че решихме да се впуснем в приключението на създаването му. Създаването на перфектният диамантен пръстен е олицетворение на изкуството..."

 

След като разбрахме, че за достигането на революционния резултат са били необходими много усилия, като цяла 1 година за придобиване на патент, намиране и закупуване на специален лазер, проучвания, дизайн и най-важното прецизност на шлифоването, моментално се съгласихме, че това е произведение на изкуството, дори преди да сме го видели. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay