Кейт Мос създава собствена агенция

Световноизвестната манекенка Кейт Мос създава своя агенция за таланти

Кейт Мос създава собствена агенция

Супермоделът създава своя агенция за таланти след като напусна онази, която я беше наела като 14-годишно момиче, съобщи сайтът Business of Fashion.

"Не търся красиви хора. Търся хора, които искат да пеят, да танцуват и да изпълняват роли. Искам да създавам звезди”, каза 42-годишната Мос в интервю след напускането на Storm Models.

"Искам да се съсредоточа най-вече върху управляването на кариерите на тези хора, а не просто върху агенция за манекени”, каза Мос, чиято агенция присъства в социалните мрежи, независимо че тя лично ги избягва.

Родената в Лондон Мос, дъщеря на барманка и туристически агент, е наета при случайна среща на летището в Ню Йорк и е един от малкото супермодели от 90-те години, който все още има доходна кариера.

В материал на Business of Fashion се посочва, че Kate Moss Agency може да превърне Мос от супермодел в перспективна бизнесдама.

Мос е на 12 място сред най-добре платените модели в световен мащаб с доход от $4,5 милиона годишно, според американското сп. "Форбс”.

Като израз на дълголетието си на подиума Мос неотдавна дефилира за Калвин Клайн – повече от 20 години след първата й снимка за компанията.

Тя се изстреля на върха през 90-те години и бързо беше наречена образец на "хероиновия шик” – модна тенденция, обвинявана, че възвеличава дрогата и анорексията.

Въпреки поредица от скандали – включително и снимки, на които се вижда, че тя взима коаин, образът на Мос остана невредим.

Мос е обожавана от библията на модата сп. "Вог”, което често ѝ е посвещавало корицата си.

Освен че показваше модели на най-големите модни къщи като "Версаче” и "Ив Сен Лоран”, Мос имаше договор с фирмата за козметика "Римел” и магазините за дрехи Topshop. /АФП

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay