Морската вода хидратира кожата и лекува кожни проблеми

Освен сол тя съдържа много полезни минерали, споделят експертите от шведския beauty-tech бранд FOREO

Морската вода хидратира кожата и лекува кожни проблеми

Морската вода може да помогне за лечение на кожни проблеми. Тя съдържа не само сол, но е и богатa на редица минерали като магнезий, калий, калций, селен, натрий и сяра, от които кожата се нуждае. Това показва проучване, публикувано в списанието Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, което изследва дълбоката морска вода – т.е. океанска вода, взета от дълбочина 200 метра. Тази вода обикновено е с ниска температура, висока чистота и богата на хранителни вещества. Изследванията стигат до заключението, че тя може да помогне за намаляване на кожни симптоми като подуване, зачервяване, сухота, сърбеж и напукване. Морската вода може също да намали алергичните кожни реакции при пациенти, страдащи от алергичен ринит или сенна хрема.

Как морската вода помага на вашата кожа?

Концентрацията на сол в морската вода варира в зависимост от това къде се намирате, но обикновено е около 3%. Освен това тази вода, независимо от дълбочината, от която е взета, съдържа не само сол, но е и богата на минерали, от които кожата ни се нуждае и които допринасят за здравословното ѝ състояние, припомнят експертите от шведския beauty-tech бранд FOREO.

Морската вода хидратира кожата и лекува кожни проблеми

Ползи за кожата от морската вода

Солта в морската вода може да помогне за премахване на замърсяванията и мъртвите клетки от кожата. В допълнение, минералите помагат за контролиране на появата на акне, хидратират кожата и дори стягат порите. Морската сол е полезна при:

  • Почистване и детоксикация на кожата

  • Премахва замърсяванията и мъртвите кожни клетки

  • Отпушва порите и помага за контролиране на появата на акне

  • Противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнената кожа

  • Хидратиране и овлажняване на кожата

  • Подмладяване

  • Стягане на порите

  • Лечебни ползи

Професионален съвет на FOREO: Винаги нанасяйте върху кожата си слънцезащитен крем и не забравяйте да повторите, когато е необходимо, защото продължителното излагане на слънце може да е много опасно за кожата. Когато плувате в морето, също сте изложени на вредните UV лъчи на слънцето. Ето защо е важно да носите слънцезащитен крем и да го нанасяте редовно, за да предпазите кожата си от увреждане.

Морската вода хидратира кожата и лекува кожни проблеми

Слънчевите изгаряния, бръчките, хиперпигментацияте и сухата кожа са едни от най-честно срещаните последици от прекомерното излагане на слънце. Сред най-ефективните и разпространени методи за минимизиране на тези състояния днес е LED светлинната терапия. Благодарение на напредъка на технологиите и разработките на водещи beauty-tech компании като FOREO, тя е възможна и в домашни условия с едно от хитовите устройства на бранда – UFO 2. Уредът е снабден, както с функция за процедури с червена светлина, която помага при слънчеви изгаряния, така и със зелена светлина, която се бори с хиперпигментацията. Криотерапията, която доскоро бе налична само в дерма клиниките, също е сред функционалностите на UFO 2, като тя минимизира бръчките и допринася за по-свежа и стегната кожа.

Потенциални опасности на морската вода за вашата кожа

Въпреки че има много ползи за здравето, плуването в морето крие и някои опасности. Основната сред тях са морските бактерии, например Ешерихия коли, салмонела и шигела. Тези замърсители могат да причинят кожни инфекции, стомашен грип и респираторни заболявания. Важно е да бъдете внимателно, особено ако имате отворена рана, тъй като солената вода може допълнително да раздразни кожата и да забави заздравяването.

За да научите повече за най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света и да сте в крак с бъдещия растеж и иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg. 

За FOREO

Шведският козметичен и технологичен бранд FOREO предлага нови стандарти за красота и грижа: от серията LUNA – устройства за почистване на лице, награждавани десетки пъти, през продуктовата линия UFO, която въведе изцяло нов начин за нанасяне на продукти за лице, до ISSA, която стои зад преоткриването на четката за зъби. Подходът е дързък – марката не просто подобрява съществуващите дизайни – FOREO Швеция ги разрушава и ги рестартира из основи, като гарантира, че най-добрите продукти не са привилегия само за хората с високи финансови стандарти. FOREO насърчава увереността – когато се чувстваш добре, изглеждаш добре, и мисията е изпълнена! Дебютът на FOREO на пазара е през 2012 г. и в момента брандът присъства в 77 страни в света, като продължава да се разраства.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay