Мохито пай

Мохито пай

Превръщането на любимото ни мохито в пай е едно от най-страхотните неща, които можем да направим.

Необходими продукти:

За тестото:

1 пакет бисквити или крекери, натрошени

1/4 ч. захар

5 с. л. масло

За пълнежа:

1/2 ч. сок от лайм

1/4 ч. ментови листа

1 консерва подсладено кондензирано мляко

2 големи жълтъка

1/4 ч. сметана

1 ч. л. кора от лайм

3 с. л. ром

За топинга:

Бита сметана

листа мента

резени лайм

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

В голяма купа разбъркайте бисквитите или крекерите със захарта и маслото.

Изсипете сместа в една тавичка и я притиснете добре към дъното и стените на тавата.

Печете около 10 минути.

В средно голяма купа комбинирайте сока от лайм и ментата. Хубаво намачкайте ментата и след това прецедете сока, за да премахнете листата от ментата.

В друга купа разбъркайте сметаната, кондензираното мляко и жълтъците. Добавете кората от лайм, рома и готовия сок от лайм и разбъркайте.

Изсипете сместа в тавата и печете още 15 минути.

Оставете да изстине на стайна температура, след което сложете в хладилника за поне 2 часа.

Преди да сервирате сложете бита сметана, листа от мента и резени лайм.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay