Мега музикален юни! И Шинийд О'Конър идва в България

Шинийд О'Конър за първи път у нас!

Шинийд О'Конър ще пее за първи път пред българска публика, съобщиха преди минути от София Мюзик Ентърпрайсис. Тя ще изнесе концерт у нас на 22 юни в Зала 1 на НДК от 20:00 ч.

 

Ирландската певица О'Конър е родена на 8 декември 1966 г. в Дъблин. Професионалната ѝ кариера започва с хита "Take My Hand", който прави с барабаниста на Tua Nua. През 1987 г. певицата се прочува в цял свят с дебютния си албум "The Lion and the Cobra", а през 1990 г. излиза вторият ѝ албум - "I Do Not Want What I Haven't Got", в който е и парчето "Nothing Compares 2 U", написано преди време от Prince. Същата година Шинийд О'Конър е обявена за Артист на годината на сп. Rolling Stone.

 

През 2002 г. на пазара се появява третата тава - "Sean Nos Nua", която съдържа интересни интерпретации на ирландски фолклорни песни. Четвъртият албум излиза година по-късно и носи дългото име "She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty". През 2005 г. се появява реге албумът "Throw Down Your Arms". През 2008 г. излезе последната ѝ тава - "Theology". През месец май тази година се очаква да излезе и най-новата продукция на Шинийд О'Конър, която ще носи името "Home".

 

През цялата си кариера Шинийд предизвиква противоречиви коментари. Една от причините е, че певицата бе ръкоположена за свещеник. В началото на новото хилядолетие О'Конър пък се обяви за лесбийка, а по-късно оттегли думите си. В края на 2009 г. певицата дори призова папа Бенедикт XVI да се оттегли след скандала с дългогодишната сексуалната злоупотреба над деца, прикривана от лидери на църквата

 

Гостуването на Шинийд О'Конър в България е част от музикалния фестивал "Арена музика", който се провежда за десети пореден път. Събитието е включено в Салона на изкуствата в НДК.

 

Продажбата на билетите за концерта на Шинийд О'Конър започва от днес, а пропуските са на цени от 40 до 80 лв. Билети могат да бъдат закупени от билетния център на НДК, онлайн на www.ticketpro.bg и касите на Ticketpro и неговите партньори в страната.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay