Уикеда, Q-check, Мерудия, Мартин Карбовски и един гениален поет с китара

Най-нестандартната неделя в Строежа

Уикеда, Q-check, Мерудия, Мартин Карбовски и един гениален поет с китара.

Така еклектично изглеждаше афишът за предпоследното издание на музикално-литературния фестивал Sunday Art Report в Строежа, което бе вчера, 20 март. Силните имена очаквано привлякоха и силна публика - клубът бе препълнен, усмивките все едно бяха задължителен дрес код, защото не слизаха от лицата на посетителите, а пого и стейдж-дайвинг се редуваха на първа линия пред сцената.

 

Програмата откри бързо набиращата скорост, фенове и симпатии реге-формация Мерудия. Веднага след тях на сцената се качи Мартин Карбовски, който бе отговорен за литературната част на вечерта. Компания му направи поетът Тома Марков, който се включи в артистичното и леко алкохолизирано четене на разказ, посветен на Строежа, включен в новата книга на журналиста, която носи самовлюбеното заглавие "Нещата на Карбовски". В нея са събрани неиздавани негови разкази, както и стари, добре познати и любими текстове, появявали се през годините на страниците на култовия "Егоист".

 

Неделната вечер продължи с едни от най-върлите противници на поп фолка, които са намерили своя нестандартен начин да го осмиват - група Q-check. Те са единствените музиканти, способни да изсвирят емблематични чалга парчета като "Доко Доко" и "Ой, Сашко" пред публика, която никога не би слушала оригиналите, но крещи с пълно гърло на пънк-рок-реге-ска-метъл "гавърите".

 

Q-check за пръв път забиха на сцената на Строежа и бяха пълни с изненади - три съвършено нови авторски песни, гайда, импровизирано изпълнение на "Tutti Frutti" от Kultur Shock и съвместно парче със Сърмата Хари, което също гравитираше около определението "импровизация", в типичния стил на бившия вокал на група Шкода. Ако сте почитатели на блусарския му и изключително артистичен стил, навярно знаете, че след Шкода той основа Surmata Hary's Coptor Mix. За неделното си участие в Строежа обаче, не бе част от група, а сам, влязъл мигновено и без репетиция в ролята на поет с китара. Почете свои стихове от стара апокрифна тетрадка, подрънка на кухарка и остави всички безмълвни при изпълненията на соловите си песни.

 

Финал на вечерта поставиха Уикеда - позитивни и пълни с енергия, както винаги.

 

 

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay