Мъжете повече си падат по интернет запознанства

Внимаваме ли с кого контактуваме онлайн?

Мъжете повече си падат по интернет запознанства

Когато се запознаваме с някого, ние го "каним" в нашия малък свят. Така е и със социалните мрежи и предложенията за приятелство, които получаваме. Оказва се обаче, че мъжете са по-благосклонни да осъществяват виртуални запознанства, като го правят без много-много да му мислят.

Това твърдение доказват изследователите от ID Analytics Inc. Те се заемат със задачата да разберат дали хората приемат сериозно интернет комуникацията, и кой от двата пола внимава с кого общува.

Оказва се че 18% от изследваните мъже са напълно съгласни на фейсбук "приятелства" от противоположния пол. Без значение външния вид или възрастта на жената. При жените цифрите са по-малки – 7% от тях са тези, които обичат новите виртуални запознанства.

"Забелязва се една тревожна тенденция в онлайн общуването. Хората все повече не обръщат внимание кого допускат в живота си. Често напълно умишлено някои потребители "бродят" из кибер пространството със сексуална цел.", обяснява представител на компанията, провела проучването.

"Опасно е. Всички знаем за психопатите, които се спотайват зад екрана, но никои не си мисли, че ще ги срещне един ден. Всъщност тези хора могат да бъдат наши познати. Напълно неочаквано, но е факт! Понякога представяме прекалено много лична информация на неподходящите хора. Наистина си е опасно!", продължава той.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay