На чист въздух

Тераса за релакс, превърната в склад. Познато ли ви е?

На чист въздух

Всеки ден излизам на моята тераса и сядам. Просто ей така, за да не стоя в затвореното помещение. Дали за да втренча поглед в лаптопа, вдишвайки малко чист въздух, или за да поговоря с приятелка на чаша кафе, понякога просто, за да гледам безцелно живота отгоре, но аз не пренебрегвам своя балкон.

Чудя се обаче, как никога, нито един път, не видях някой мой съсед да ми акомпанира през съседната тераса. Прането им го виждам, зимнината също, отдавна неусетилата препарат скара също, но къде, за Бога, са собствениците на тези така важни за човешкото съществуване неща. Разбирам, различни хора, различни предпочитания за убиване на свободните минути вкъщи. Но се чувствам някак засегната, че никой не обръща нужното внимание на малката, самотна тераса. Липсва отношение към нея, липсва респект.

Мили съграждани, нека обобщим: вашият балкон ще ви бъде изключително благодарен, ако го отървете от цялата си ненужна покъщнина. Тя си е чисто и просто за боклука, отървете се най-накрая от нея. Ще останете удивени колко много място заема от иначе така миниатюрната ви тераса. Току-виж ви удиви с истинското си пространство. Просто третирайте това място като останалите стаи в дома. А на тях не гледате като склад, нали? Балконът ще ви се отблагодари с много приятни моменти.

Какво да правите, когато си подадете носа навън за повече от една цигара време?

Превърнете балкона си в най-любимото място от цялото жилище. Погрижете се, когато стъпите на него да се чувствате максимално уютно. Можете да си постелите килим, за да не стъпвате със специалните чехли за навън, всъщност останали от миналото лято, които всеки има. Изнесете някоя удобна мека мебел, чието основно превъплъщение е в "поставка за дрехи", цели купчини с планински размери. Хем ще свикнете да си ги сгъвате на момента, хем после ще си отпочивате, зяпайки движещите си отдолу хора, котки, кучета. За пълно удобство се погрижете и за светлината. Някоя ароматна свещ или фенерът на дядо ще свършат тази работа. Музиката също е неразделна част от тераса-удоволствието, затова се погрижете наблизо да има контакт, където да си пуснете Erykah Badu, Jon Bon Jovi или пък Вивалди. Enjoy.

Парти тераса! Ако пространството го позволява, няма по-добро място, където да се събирате с приятели. По този начин, без усилие, партито се случва навън, но все пак сте в домашни условия и можете да използвате всички удобства, които предлага жилището. Чували сме, че на балконите, по тъмно, се случват и романтични чудеса. За съжаление само се чували, поне за сега.

Най-основното предимство на балкона е, че носи ежедневно удоволствие. Точно затова го провъзгласяваме за "място - убиец на стреса", и ви съветваме по-често да вдишвате от балконския въздух. След работа, например. Когато духът и тялото са изморени, вашият балкон с удоволствие ще ви приюти и разтовари.

Всяка стая заслужава своето отделено внимание. За съжаление на терасата обаче, тя често е забравяна, а функциите ѝ изменяни. Ощастливете балкона си! Погрижете се за него, за да ви радва в замяна.

68 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 29.08.2011|13:20
Много полезна статия! Така и цялостният облик на града ще се промени към по-добър!
1
Не е посочен 26.08.2011|16:06
Аз също обожавам да седя на терасата си, когато времето е хубаво, нямам работа и нямам с кого са изляза на вън. Много харесвам големите балкони, на които спокойно може човек да сложи масичка с няколко стола, за да прекарва хладните вечери не затворен пред телевизора, а на чист въздух. Надявам се след време ако не мога да си купя къща, то поне апартаментът ми да има голяма тераса, за да мога с удоволствие да правя това всяка топла вечер с любимите си хора.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay