Най-скъпите шоколадови бонбони в света

Много от ценителите на какаото са готови да дадат милиони долари само за една опаковка от шоколадовото съкровище

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

Всички обичат шоколад, от най-малките до най-големите. Той е и най-използван за направата на десерти в целия свят. Марките и суровините са безброй, варирайки от много евтини до изключително редки, труднодостъпни и доста скъпи.

Шоколадовите бонбони са едно от най-търсените и обичани неща навсякъде. Хората обичат да си похапват от тях, но и да получават като подарък различни разновидности. За предпочитане - с колкото се може по-висок клас, споделят още от Mostluxuriouslist.

Шоколадовите зависимости, макар и не много известни, са често срещани сред голяма част от населението. Пристрастените към сладката храна обожават да ядат всякакви видове шоколадови изделия и дори са готови да дадат космически суми, само за да опитат различни и още по-вкусни шоколадови произведения на изкуството. Представяме ви 7-те топ марки луксозни шоколадови бонбони в света, с обща стойност, достигаща почти 2 милиона долара.

"The Aficionados collection"
При този специфичен шоколад, всяка бонбона е увита в листа на пура, която оставя сладка миризма, но в същото време не вреди по никакъв начин на продукта. Цената за 1 кутия е 275 долара.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

"Delafee"
Delafee е продукт, произведен в Швейцария. А както всички знаем, десертите направени там са неустоими. Бонбоните са направени от Grand Cru шоколади и са по-известни с името златен трюфел. Освен това са опаковани в златна обвивка, привличайки вниманието на всички. Цената е малко над 500 долара, но вкусът, уверяват ни, напълно си заслужава платената сума. Без съмнение, това е най-добрият швейцарски шоколад.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

"Gold Diamond"
Известни и познати, глевно в света на сватбените предложения и подаръци за ценители. Името на тези сладки напълно описва специалността на този продукт. Съдържат 22 карата злато, както и чисто сребро, което допринася за по-добрия вкус на тези бонбони. Цената на десерта е висока поради скъпите съставки, използвани в тях, а кутията се предлага на цена от 1250 долара.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

"Knipschildt Chocolatier"
Считат се едни от най-добрите десерти в света. Освен с луксозна опаковка, дълго ще запомните тези бонбони с несравним вкус, преливащ от съвършенство. Цената на продукта достига 2600 долара, която е недостъпна за повечето хора, но пък не липсват и любители, готови да платят за този уникален вкус.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

"Golden Speckled Egg"
Най-обичаният шоколад в света. Считан за символ на величие. Хората, които искат да опитат най-добрия шоколад в света, то това е точно за тях. Шоколадовото яйце е било продадено на търг за почти 11 107 долара. Бонбоните пък са допълнително потопени в специален шоколад, наречен Амадей, който в момента е най-скъпият шоколад в света. Изпълнен е с различни вкусове във вътрешността, така че всеки може да си купи според своите собствени предпочитания.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

"Frrrozen Haute Chocolate"
С връчена титла за Световен рекорд на Гинес като най-вкусен десерт в света. По принцип не се сервира замразен, но пък се съчетава итлично в съчетание с десерт, като горещ шоколад. Направен е от най-добрите и вкусни какаови изделия в света. Сервира се много ресторанти, главно в Ню Йорк, а цената му е почти 25 000 долара.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света

"Le Chocolat Box"
Най-хубавите бонбони в цял свят! Затова можем да съдим и както по външната, така и по вътрешната страна на кутията. Дизайнът е най-лукзосния сред бонбоните, като се счита, че е създаден предимно за жени. А както всички знаем, ние, жените, не можем лесно да устоим на диаманти и шоколад, особено в такава комбинация.Бонбоните са изработени от специална колекция диаманти, а цената им е повече от удивителна -  цели 1.5 милиона.

Най-скъпите шоколадови бонбони в света  

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay