За любителите на кафето всеки сезон е подходящ, за да му се насладим. И докато през есента пием лате с вкус на тиква и канела, то топлият сезон предлага куп освежаващи предложения. Ето ви 4 идеи:
Фрапе с кафе и карамел
Замразете еспресо и смесете с няколко лъжици карамелов сос или сироп. Добавете мляко или сметана и разбъркайте добре. Гарнирайте с ванилов сладолед или сметана.
Кафе с лимон и мента
Направете кафе, но го изсветлете като добавите лимонов сок. Прибавете свежи мента листа и разбъркайте. Поднесете напитката с лед и декорирайте с кристали от захар.
Кафе със сметанов лед
Пригответе еспресо и го оставете да се охлади. Смесете сметана, мляко и захар в блендер, докато получите гладка смес. Поставете лед в чаша и налейте кафето. Покрийте със сметанов лед и поръсете с какао.
Кафе със сливи и маскарпоне
Изсипете еспресото в чаша и добавете сироп от сливи. Разбъркайте добре. Добавете лед и след това нарежете на тънки филийки печени сливи. Накрая, добавете скулптура от маскарпоне и поръсете с настърган шоколад.
0 | 0 |