Моментите, на които се наслаждаваме много, са онези, прекарани тихо в кухнята, опитвайки нови рецепти за десерти, които намираме в нашата купчина книги с рецепти и списания. Има нещо релаксиращо в печенето и следобедната торта е една от най-обичаните традиции в Германия. Когато се поканят семейство или приятели следобед на "Kaffeeklatsch", определено има торта. Немската дума "Kaffeeklatsch" буквално означава малък разговор на кафе с приятели.
Произходът на следобедната торта
Кафето и сладкишите са много важна част от немската култура. Традицията на следобедното кафе и сладкиш датира от 17-ти век, когато кафените зърна са внесени за първи път в страната. Кафето бързо се превръща в предпочитана топла напитка от аристокрацията, която го съчетава със сладкиш. В крайна сметка тази практика се процежда до всички членове на обществото и е прегърната с цялото си сърце. Ражда се Kaffeeklatsch, което се отнася до следобедни сесии за кафе и сладкиш.
Досега хората се разхождат в любимата си сладкарница следобед за спокойна чаша кафе, парче торта и добър разговор, ако натовареният работен график позволява. Иначе е времето за Kaffeeklatsch, торти и кафе в изобилие през уикендите.
Има стотици вкусни сладкиши, които да опитате, а е супер да печем сладкиши според сезона. През лятото обикновено съдържат пресни плодове.
Рецепта за чийзкейк с ягоди без печене
Как бихте описали ягодовия чийзкейк? Сладко ли е или солено? Бихте ли казали, че има кремообразна текстура или ронлива коричка?
Ягодовият чийзкейк е класически десерт, съчетаващ две от любимите ни храни – ягоди и крема сирене. Комбинацията от тези две съставки създава богато и вкусно лакомство, което всички обичат. Този ягодов чийзкейк без печене е страхотно лятно лакомство, защото е лек и освежаващ.
Ето как да го направите:
Съставки:
- 140 г масло
- 200 г Маслени бисквитки
- 300 г крема сирене Филаделфия
- 75 г пудра захар
- 2 до 3 супени лъжици мляко
- 100 г смлени бадеми
- 600 г ягоди
- 500 г сметана за разбиване
- 1 опаковка стабилизатор за разбиване на сметана
- 1 супена лъжица захар
- 1/2 опаковка Червена глазура за торта
- 125 мл ябълков сок
Начин на приготвяне:
Бавно разтопете маслото и го оставете настрана да изстине. Поставете бисквитките в найлонов плик и ги натрошете до получаване на финен прах. Смесете маслото с бисквитките, за да направите тесто за бисквитки. Разстелете тестото за бисквитки равномерно в намазнена тавичка. Поставете формата за торта в хладилника за прибл. 30 минути.
Междувременно смесете крема сирене Филаделфия, пудра захар и мляко. Разбъркайте съставките, докато се смесят напълно. Върху бисквитената кора се намазва с крема сирене. Поръсете смлени бадеми отгоре, докато масата от крема сирене се покрие равномерно. Поставете тортата в хладилника за 2 часа.
Измийте ягодите и отстранете листата. Нарежете ягодите на половинки. Заделете около пет ягоди за украса. Поставете ягоди върху слоя бадеми. Сметаната се разбива и се намазва върху ягодите. Пригответе глазурата за торта според указанията на опаковката. След като е готово, оставете леко да се охлади и намажете тортата. Поставете готовата торта в хладилника за няколко часа. Украсете тортата с останалите ягоди и й се насладете със семейството и приятелите.
0 | 0 |