Магазините са затрупани с най-различни разтворими топли шоколади и миксове, но домашно приготвения горещ шоколад не може да бъде заменен. Най-големият проблем, с който се сблъскват хората, когато приготвят горещ шоколад вкъщи, е смесването на млякото и шоколада. Забравете за всякакви бъркалки и блендери, най-ефективният начин е смесването на млякото и шоколада в плътно затварящ се буркан и разклащането, докато се получи еднородна смес.
Буквално за 3 минути, горещият шоколад ще бъде готов. Добавете ванилия или друг вкус по избор за максимален резултат. Добавете бонбони маршмелоу или бита сметана и се насладете на вкусната напитка.
Нужни продукти:
- 1 чаша мляко
- ¼ шоколад (по ваш избор)
- бонбони маршмелоу
Начин на приготвяне:
Вземете един буркан, с добре затваряща се капачка. Изсипете млякото и добавете шоколада. Сложете го в микровълнувата фурна, докато шоколада се разтопи и се появят мехурчета на повърхността. Извадете внимателно буркана, тъй като ще бъде горещ. Разклатете буркана силно, докато се получи еднородна смес. Изсипете напитката в чаша и украсете с бонбоните.
Насладете се на вкусния си горещ шоколад!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |