Една интересна техника за приготвяне на горещ шоколад

От 3 съставки

Една интересна техника за приготвяне на горещ шоколад

Магазините са затрупани с най-различни разтворими топли шоколади и миксове, но домашно приготвения горещ шоколад не може да бъде заменен. Най-големият проблем, с който се сблъскват хората, когато приготвят горещ шоколад вкъщи, е смесването на млякото и шоколада. Забравете за всякакви бъркалки и блендери, най-ефективният начин е смесването на млякото и шоколада в плътно затварящ се буркан и разклащането, докато се получи еднородна смес.

Една интересна техника за приготвяне на горещ шоколад

Буквално за 3 минути, горещият шоколад ще бъде готов. Добавете ванилия или друг вкус по избор за максимален резултат. Добавете бонбони маршмелоу или бита сметана и се насладете на вкусната напитка.

Нужни продукти:

  • 1 чаша мляко
  • ¼ шоколад (по ваш избор)
  • бонбони маршмелоу

Начин на приготвяне:

Вземете един буркан, с добре затваряща се капачка. Изсипете млякото и добавете шоколада. Сложете го в микровълнувата фурна, докато шоколада се разтопи и се появят мехурчета на повърхността. Извадете внимателно буркана, тъй като ще бъде горещ. Разклатете буркана силно, докато се получи еднородна смес. Изсипете напитката в чаша и украсете с бонбоните.

Една интересна техника за приготвяне на горещ шоколад

Насладете се на вкусния си горещ шоколад!  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay