Коледен пунш

Неоспорим факт е, че пиенето на коледен пунш не е българска традиция. Алкохолните напитки, които ние пием са предимно ракия и вино, но няма нищо лошо в това да опитате нещо по-различно, ако ви е интересно. 

Пуншът е сладка алкохолна напитка, в която обикновено се слага доста захар. В тази рецепта обаче няма добавена захар. Единствената сладост идва от ябълковия сайдер. 

Ако искате да опитате нещо малко по-различно в тези празнични дни след Коледа, ето как да приготвите традиционен коледен пунш: 

Необходими продукти:

лед

4 ч. ябълков сайдер

750 мл просеко

1 кенче (около 350 мл) джинджифилова бира 

350 мл сок от червена боровинка

350 мл водка

1 ябълка

1 червен портокал

1 ч. пресни боровинки

няколко пръчици канела

Начин на приготвяне:

В голяма купа или кана, пълна с лед, смесете ябълковия сайдер, просекото, джинджифиловата бира, сока от червена боровинка и водката. Добавете нарязаните ябълка, портокал и боровинки и разбъркайте, за да се комбинират добре. 

Разпределете пунша в чаши. Гарнирайте с пресни боровинки и пръчици канела.

Ябълковият сайдер, сокът от червена боровинка и водката могат да се комбинират няколко дни по-рано и да се съхраняват в хладилника. Точно преди сервиране добавете леда, джинджифиловата бира, просекото и плодовете.

Коледен пунш pixabay

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay