Наръчник за избиране на перфектните дънки

Наръчник за избиране на перфектните дънки

Първите дънки са направени през 1853 г. от Леви Щраус като работно облекло за фермери. И днес на практика всеки има поне един чифт дънки. Но това универсално облекло има своите тайни. Докато един модел може да ви накара да изглеждате страхотно, друг може да ви накара да изглеждате ужасно. Всичко е важно, от модела, плата и джобовете, чак до шевовете.

Ето как да изберете перфектните дънки:

1. Плътността на тъканта

Някои хора избират дънки от по-дебел плат за зимата и есента и по-тънки материи за по-топлото време. Много често тънките тъкани се разтягат бързо и в крайна сметка изглеждат зле. Освен това дънките от тънки тъкани само подчертават недостатъците на тялото. Но дебелите тъкани могат да скрият някои проблемни области.

Добрите дънки трябва да съдържат памук и малко еластан. Това помага да се предотврати разтягането на плата и моделът става по-удобен за носене. Такива дънки изглеждат евтини и могат да направят дори перфектното тяло да изглежда зле.

2. Предните джобове

Дълбоките предни джобове ще направят бедрата да изглеждат по-големи. И ако имате модел с по-малки джобове, които са над тазовата кост, бедрата ви ще изглеждат по-малки. Широчината на джоба е също толкова важна. Колкото по-широки са те, толкова по-широка ще изглежда тази част от тялото. Между другото, много дънки за жени нямат предни джобове, така че няма проблем.

3. Задните джобове

Задните джобове оказват огромно влияние върху това как ще изглеждат задните части. Дългите и прави джобове ще направят дупето плоско. Колкото по-отдалечени са джобовете, толкова по-широки ще изглеждат задните части. Това е много често срещан проблем, така че трябва да внимавате при избора на перфектните дънки.

За да направите задните части визуално по-малки, по-добре е да изберете дънки със джобове със среден размер, които са точно под линията на талията. Освен това, колкото по-голям е ъгълът на джобовете, толкова по-заоблени ще изглеждат бедрата.

4. Цветът

Тъмните дънки обикновено правят тялото да изглежда по-слабо и стройно. По-светлите цветове правят долната част на тялото да изглежда по-голяма, а в комбинация с тъмните обувки ви карат да изглеждате по-ниски. Ако обаче харесвате светли дънки, но не искате да изглеждате по-пълни, изберете светли дрехи в горната си половина.

5. Декоративни елементи

Леките линии и други акценти могат да ви накарат да изглеждате по-едри. Така хоризонталните линии в близост до ханша ще направят таза да изглежда по-голям и ще привлече вниманието към тази област. Ако имате вертикални линии близо до средата на крака, те ще разтегнат силуета и ще ви направят да изглеждате по-слаби.

6. Страничният шев

Страничният шев на тесните дънки винаги трябва да минава точно по крака и да е в средата. Ако не е перфектно, краката ще изглеждат криви и по-големи, отколкото са.

7. Размерът

Купуването на нова дреха, която е прекалено тясна с надеждата тя да ви мотивира да отслабнете, е форма на самоизмама. Но не се увличайте прекалено много от тенденцията и пробвайте дънки, които са с 2-3 размера по-големи, отколкото ви трябват. В противен случай те ще ви накарат да изглеждате много по-големи. Дори големите дрехи имат "правилния размер".

Можете да проверите размера по този начин: ако можете да поставите 2 пръста близо до гърба, размерът е правилен. Блогърът Били Нюланд предлага прост начин за проверка на размера, без да пробвате дънките. Поставете предмишницата в талията на дънките, така че дланта да е повдигната нагоре. Ако ръката ви може да се събере там, размерът е перфектен. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay