Наръчник за премахване на грим

Следвайте тези 5 стъпки, за да запазите кожата си млада

Наръчник за премахване на грим

Гримът е една много специална част от женската визия. Ако сте от jenite, които използват гримове, ще се съгласите, че когато сме без грим се чувстваме сякаш сме без дрехи. Сякаш нещо липсва и визията ни не е завършена. Има много спорове относно това дали жените са по-красиви с или без грим, но това е друга тема. Факт е, че гримирането отнема много време и не е лесна работа, но премахването му също не е лесна работа. Премахването на грима е специален ритуал, който трябва да се вземе насериозно. 

Ще ви представим 5 стъпки, които ще ви помогнат да сваляте грима си, без да вредите на кожата си по никакъв начин. Повярвайте ни, само измиването на лицето не е достатъчно.

Стъпка 1: Преди премахването

Премахването на грима започва с подготовката за този процес. Така че първо трябва да закупите необходимите продукти за почистване на грим. Ако имате мазна кожа, трябва да изберете продукти, които не съдържат масла, докато продуктите с овлажняващ ефект са подходящи за суха кожа. Добре е да си купите отделен продукт за премахване на грима от очите. Не забравяйте да вържете косата си, за да не пречи на почистването на лицето ви. Добре е предварително да почистите кожата си със специална влажна кърпа (има такива за лице).

Стъпка 2: Премахване на грима от очите

Ако използвате по-силни и издръжливи гримове, водоустойчиви например, изберете продукт за почистване на грима на маслена основа. Това ще ви помогне да го свалите по-лесно. Ако не искате продукт на маслена основа, изберете продукт, който пасва на вашите предпочитания. След това напоете памучни тампони с продукта. Сложете тампончето върху окото и изчакайте около 10 секунди, за да се разтвори грима. След това го премахнете, но без да търкате прекалено силно. Не правете движения на ляво и на дясно, а плъзгайте тампона надолу по миглите. Кожата около очите е изключително нежна, така че трябва да бъдете внимателни. 

Стъпка 3: Премахване на грима от устните

Добре е да премахнете грима от устните без да разнесете червилото по цялото лице. Можете да използвате специални продукти, въпреки че обикновен вазелин също е чудеснен избор. Нанесете го върху устните, изчакайте 5 минути и го избършете с памучен тампон. Не търкайте твърде силно, за да не нараните устните си.

Стъпка 4: Премахване на грима от лицето ви

Можете да започнете с мицеларна вода. Напоете памучен тампон с продукта и избършете лицето си. Не забравяйте за областта под челюстта и зад ушите. Не забравяйте да почистите линията на косата си, защото остава грим и там. След това можете да използвате и друг дегримьор за отстраняване на останалия грим, като правите кръгови движения по лицето и шията.

Изплакнете лицето си с вода и го изсушете с кърпа. Можете да използвате хартиена кърпа, за да предотвратите разпространението на бактерии. 

Стъпка 5: След премахването

Много е важно да се грижите за кожата си, след като премахнете грима си. Това е последният етап от процедурата. Можете леко да масажирате лицето си, за да придадете еластичност на кожата и да подобрите притока на кръв. И определено трябва да нанесете хидратиращ крем.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay