3 стъпки, с които да запазите сватбения си грим през целия ден

3 стъпки, с които да запазите сватбения си грим през целия ден

Когато става дума за специални поводи и празници, като сватбения ден, искаме гримът ни в края на вечерта да изглежда по същия начин като в момента, в който сме излели от салона за красота. Гримът в сватбения ден трябва да бъде много дълготраен, да се чувствате комфорно с него и да изглеждате безупречно. Лесно, нали? Да, стига да знаете няколко трика.

Сватбеният грим трябва да бъде много дълготраен. Освен че трябва да изглежда свеж през целия ден, трябва да издържа на сълзи, пот, много прегръдки и целувки.

Ето всичко, което трябва да знаете, за да поддържате грима си свеж през целия ден:

Подготовка с правилната грижа за кожата

Подготовката на кожата с подходящата грижа за кожата, подходяща формула на основата за грим и пудра са жизненоважни. Може да ви звучи просто, но истината е, че това е напълно достатъчно, за да изглежда гримът ви страхотно през целия ден. Важно е да не прекалите с фон дьо тена, за да не разтече. Ако пък сложите твърде много пудра, кожата ви ще изглежда суха, така че тайната е в баланса.

Добре е преди големия ден да използвате маска, за да хидратирате кожата си и да изглежда тя лъскава и здрава. Също така защитавайте кожата си от слънцето преди сватбата, тъй като няма булка, която да иска да е изгоряла на сватбата си.

Помислете за формулата на фон дьо тена

Формулата на фон дьо тена е изключително важна. Това е нещо, което вашият гримьор ще прецени най-добре. Също така трябва да се определи подтона на кожата ви и според него да се определи цветът на фон дьо тена. Фон дьо тените с розов нюанс са по-малко издръжливи, така че ги избягвайте. Добавете розовия нюанс с помощта на руж.

Фиксирайте грима добре

Когато фиксирате грима не се страхувайте да използвате пудра. Ако не нанесете пудра, това означава, че фон дьо тенът няма да бъде "запечатан" и кожата ви ще започне да лъщи. Тънкият слой пудра особено на Т- зоната, носа, брадичката и над веждите може да предотврати това.

Като завършек на грима можете да използвате фиксиращ спрей.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay