7 начина да покажете на служителите, че ги обичате през цялата година

Покажете на служителите, че ги обичате

В най-любовната седмица от годината може би е дошло време да покажете малко любов и на подчинените си. Работата винаги си остава работа, задълженията и отговорностите в офиса също, но в никакъв случай за сметка на чисто човешките взаимоотношения. Ето 7 начина, по които може да накарате служителите си да се чувстват щастливи, идвайки на работа:

 

1. Не блокирайте достъпа до социалните мрежи

Доказано е, че подчинените със свободен достъп до интернет са много по-продуктивни от останалите. Данните, получени от изследване, проведено в университета на Мелбърн сочат, че така продуктивността се увеличава с около 10%.

 

2. Оставете на подчинените си сами да избират какъв браузър да ползват

Компаниите имат различна политика относно това какви инструменти и браузъри биха били най-добри за успешното протичане на разботния процес. Но независимо от това какво съветват компютърните специалисти, дайте им възможност за избор. Ако са свикнали да работят с Internet Explorer или Firefox, защо да им налагате Chrome?

 

3. Дайте им възможност за гъвкаво работно време

Понякога се налага служителите да останат вкъщи ако няма кой да гледа децата или очакват важна доставка. Нека да изпълняват задълженията си в по-малка или по-голяма степен у дама, щом се налага.

 

4. Не забранявайте личните разговори по мобилния през работно време

Колкото и да ви се иска с прекрачването на прага на сградата личният живот на служителите ви да остава зад вратата на офиса, това няма как да се случи. Представете си напрежението и недоволството им ако не могат да се свържат с някой близък. Това със сигурност би се отрази негативно на работата и на вас като техен ръководител.

 

5. Бъдете приятел със служителите си в социалните мрежи

Покажете на подчинените си освен, че като служители, ги цените и като личности. Важна стъпка в тази посока е да им предложите приятелство във Facebook или да ги "следите" в Twitter.

 

6. Направете лична социална мрежа за вашата компания

Общ чат, където са включени единствено и само служителите  би сплотил доста колектива и би формирал чувство на привързаност към организацията.

 

7. Кутия за препоръки и оплаквания в web формат

Система за обратна връзка, в която служителите биха могли да изказват предложения за това как да подобрите дейността или какво мислят за кафето в стаята за почивки, би подобрила много дейността на фирмата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay