Защо все на вас се пада късата клечка...

Къде бъркате?

Защо все на вас се пада късата клечка...

Напоследък чуваме все повече хора да се оплакват и да се чудят защо точно тях никога не ги взимат на работа. И обикновено се стига до там, че да се самообвиняват, без да си дават реална представа за грешките, които обръщат колата.

Чистотата и точноста
са на първо място. Ако миришете добре и не закъснеете за интервюто сте свършили една малка, но много важна работа, която ще ви е от помощ в по-висшия кандидат-работен слалом. Ако сте забравили да използвате антиперспиранта и дойдете с 40-минутно закъснение - няма много какво да го мислите. Това е причината да сте пак на пазара за работна ръка.

Копирате от Интернет и изпращате еднаква мотивационно писмо навсякъде? Вероятността да ви оценят е почти нулева, защото интервюиращите вече са чели това, и то неведнъж... По-добре помислите защо наистина искате дадената длъжност и просто седнете и го напишете с думи. По-лесно е, отколкото да компилирате преводни образци на мотивационни писма.

Колко пъти попитахте за заплатата? Ако е повече от веднъж, не очаквайте да ви се обадят. Това издава, че всъщност вие не се интерсувате истински от естественото на позицията, а най-вече от това доколко тя ще задоволи финансовите ви нужди.

Снимката, която сте изпратили с документите си е от оная луда вечер, чиито край не си спомняш много-много... Но пък си готина на нея, какво... Нищо. Просто хората се надяват да наемат на работа сериозен човек, а не такъв, който виси по баровете по цели нощи. Дори да обичате да го правите, не е нужно да оведомявате за това непознатите си... хм, потенциални работодатели.

Искате всичко, тук и сега. Да, но това издава факта, че нямате елементарен подход в такава ситуация, а какво остава в реална работна среда? Търпението, етиката и тактичността се оценяват високо. Респективно -  ниско в списъка с одобрените ще ви постави липсата им.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay