Има начин да спестим от парите и времето си

Как да пестим парите и времето си

Има начин да спестим от парите и времето си

Ако има една колективна главоблъсканица, която да вълнува цялото ни финансово-съзнателно и зависимо общество, то това е: как едновременно бих могъл да спестя време и пари? Звучи невъзможно. В повечето случаи трябва да пожертваме едното за сметка на другото или просто трябва да си назначим личен асистент.

Истината е, че не винаги е толкова трудно и невъзможно. Просто са необходими няколко промени в навиците и няколко правилни прогнози и може да се окаже по-лесно, отколкото сте си представяли.

Малко по-надолу сме обърнали внимание някои прости дейности като отиване на работа, комуникиране и т.н., които ако бъдат предприети с отворено съзнание и малко търпение може да ви помогнат да спестите парите си, докато си освобождавате свободно време, което да прекарате със семейството си или по какъвто друг начин би ви било приятно.

 

Пазарувай онлайн

Въпреки че има някои неща, които е по-добре и по-удобно да се купят на място, като прясна храна, тоалетна хартия, бельо и други, общо взето може да си поръчате почти всичко по интернет. Пазаруването онлайн на каквото се сетите - от книги, обувки, електроника, декорация за дома и т.н. е може би най-лесният начин да спестим време и пари.

Няма нищо по-удобно от това да издирваш перфектната за теб, намалена и красива рокля из цялата страна, а защо не и в света, като просто си седиш на стола пред компютъра.

Така че вместо да прекарате 5 часа в мола, включително и времето докато стигнете до там, задръствания и други препятствия – останете вкъщи с топла чаша чай и пазарувайте на воля.

 

Домашно кафе

На всеки от нас се е случвало да закъснее за работа, защото модерните заведения за "бързо кафе" се пълнят с купища народ, който образуват невероятни опашки. Освен километричните опашки, проблем създава и това, че в днешно време хората вече не пият доброто старо еспресо или шварц с малко мляко, а си поръчват – двойно лате макиато с повече пияна, без захар, с лешников сироп, каела отгоре и т.н., което както можете да се досетите забавя процеса още повече.

Защо просто не си спестим агонията от чакане и бързане, и то за да оставим една торба с пари в заведенията за кафе, като просто не си направите истинско и хубаво кафе вкъщи. Така или иначе няма нищо по-приятно от бързането рано сутрин, когато е съпроводено с аромата на прясно и горещо кафе.

 

Вземете градски транспорт или колело

Повечето хора, които живеят в големи градове предпочитат да ходят в кола до офисите си, защото живеят с мисълта, че е по-бързо и ефикасно, отколкото с градски транспорт или колело. Ако се замислите обаче за загубеното време в задръствания и обикаляне за паркомясто, ще осъзнаете, че използването на масовия транспорт или колело е много логично и хитро.

За хора, които живеят в по-голям град ползването на алтернативните начини за превоз правят много повече смисъл от ползването на кола. Има доста положително ефекти от избора да не сядате всяка сутрин зад волана: карането на колело например, е чудесен начин да съчетаете полезното с приятното. Освен, че стигате бързо и безплатно до работа, вие тренирате всяка сутрин без да го усещате като тежка тренировка. Стягате си бедрените мускули, прасците, ръцете и въобще цялото тяло, без да се налага да давате пари за фитнес.

Взимането на метро или рейс също си има своите предимства. В колата нямате време да си изпиете кафето или да си прочетете вестника, нито да разговаряте с ваши съседи, колеги или просто други редовни пътници.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay