Липсата на развитие в кариерата е по ваша вина

Къде ви е повишението?

Липсата на развитие в кариерата е по ваша вина

Вече мина повече от година, а вие все още сте на позицията и заплатата, която заехте след интервюто за работа? Сигурно постоянно се ядосвате и не разбирате защо кариерата ви не помръдва... Е, ние открихме трите грешки, които вероятно ви пречат да успеете.

 

Работите твърде много

Не си мислете, че работата по осем часа на ден без почивка ще ви осигури просперитет в кариерата. Естествено, че се очаква от всички да работят усилено и да вършат задачите си съвестно. Но имайте предвид, че не трябва да заклеймявате колегите си за това, че клюкарстват помежду си или че обядват час и двадесет минути, вместо час. Дори да си мислите, че те губят ценно време, а има толкова да се свършат толкова неотложни неща, по-добре отидете с тях. По време на почивките се изграждат важни взаимоотношения между колегите, които дават своето отражение върху екипната работа в офиса.

 

Вършите чужди задължения

Може би сте склонни да пропускате обедната почивка, да работите извънредно или пък да ходите по-рано на работа. По този начин ставате все по-заети, като свършвате и работата на останалите, която те е трябвало или можело да отметнат сами. Заблудата, че работейки по-усилено от останалите, ще имате и повече успех от тях, не ви е нужна. Бъдете старателни, но не прекалявайте – може да създадете и погрешно впечатление за самоизтъкване. Знаем, че искате да се държите добре и затова не ви хрумва да се оплачете от количеството свършена работа. Смятате, че е твърде нахално да преговаряте за преразпределение на задълженията? Е, спомнете си тогава, че "Добрите момичета отиват в рая, лошите – където поискат.".

 

Чакате да бъдете забелязани

Ако се чудите защо след всичката свършена работа и жертвоготовност, все още никой не ви е повишил, е време да забавите малко темпото. Трябва да си поискате, за да ви бъде дадено – ето това е тайната и на вашите колеги, които обядват по час и двадесет минути, а вече са на горния етаж. Мъжете винаги са готови да говорят с шефовете за повишение или пък по-висока заплата. Жените, от своя страна, се страхуват да не изглеждат твърде агресивни, и затова предпочитат да си замълчат, дори да не са съгласни с нещо.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay