Спри да правиш това, докато си на работа

Не прави това в офиса

Спри да правиш това, докато си на работа

Черният списък с вредни офис навици е дълъг и дори да вярваш в непогрешимостта си, бъди сигурна, че все някъде допускаш малки грешки, които в даден момент могат да ти изиграят лоша шега.

Какъв да е цветът на саксията за цветето до бюрото навярно е важен въпрос и според психолозите, занимаващи се с цветотерапия може и да е решаващ за кариерата ти, но ние вярваме, че с подходящи офис навици и поведение ще стигнеш по-далеч. Като начало спри веднъж завинаги да правиш това:

 

Прекалено заета си и пропускаш малките почивки - запомни, че си по-добра във всичко, когато си спокойна и релаксирала.

 

Отговаряш на имейлите веднага след като ги получиш - ако наистина от другата страна чакат спешен отговор, ще звъннат по телефона, вместо да използват електронната поща, така че си дай време да обмислиш добре думите си.

 

Влизаш в спорове за политика - много рядко си струва и никога не е забавно.

 

Държиш се все едно от работата ти зависят животи - ако е истина, нямаше да се налага да се преструваш, че е така.

 

Не си осигуряваш време за работа, в което да си напълно необезпокоявана от другите - изолирай се понякога, колегите нямат чак толкова неотложна нужда от теб.

 

Оплакваш се, че получаваш малка заплата - хората пред които мрънкаш не са тези, които мога да променят положението и само се товарите взаимно с негатизивъм.

 

Бонус съвет: Спри да обядваш на бюрото пред компютъра - наистина заслужаваш разходка, разговор с приятел или просто тих час далеч от монитора.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.11.2010|12:05
Много полезно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay