Нужен е кураж, за да си начело на МВФ

Кристин Лагард за кризата и отговорния пост директор на Международния валутен фонд

Нужен е кураж, за да си начело на МВФ

По време на цялата си кариера Кристин Лагард се сблъсква с необичайни предизвикателства – интелектуални, политически, или иначе казано, налага ѝ се да оцелява в един мъжки свят. Трудностите обаче ѝ помагат да развие различни мениджърски качества.

20-те години работа като юрист я научават да слуша внимателно отсрещната страна и да премисля добре крачките си. Постът на финансов министър на Франция пък ѝ помага да развие нюх към добрите сделки и да лавира в политическите среди. Все умения, които ще ѝ помогнат да възстанови доверието в МВФ в мрачните времена за световната икономика, както и да постигне набелязаните си цели в една организация, която представлява интересите на 187 държави.

В последната класация на списание Forbes управляващия директор на МВФ е класирана девета сред 100-те най-влиятелни жени в света. На Лагард е отделено специално внимание и в септемврийския брой на изданието.

На въпрос как трябва да се справят обикновените хора с настъпилата икономическа ситуация, французойката отговаря: "(пауза) Нужен е кураж!". Същият кураж, който е нужен, както когато заставаш начело на подобна институция и когато определяш съдби.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay