Няколко неща, които могат да накарат всяка стая да изглежда малка

Няколко неща, които могат да накарат всяка стая да изглежда малка

Модерният интериор не гарантира, че домът ви ще бъде удобен. Всичко зависи от по-малките детайли. Понякога простите неща като завеси, тапети или килим могат да променят пропорциите на вашия дом. С тяхна помощ можете да направите стаята си визуално по-голяма или по-малка и да регулирате светлината.

Ето кои са нещата, които карат стаята да изглежда по-малка:

1. Тапети с големи принтове

Големите принтове върху тапета привличат твърде много внимание и карат помещението да изглежда по-малко. Ако искате да имате обратен ефект, изберете тапет с по-светли цветове и дребни принтове. Отразяват повече светлина и стаята ще изглежда по-отворена.

2. Отворени библиотеки 

Отворените библиотеки изглеждат претъпкани. Ако стаята ви е малка, тя ще изглежда още по-малка с тях. Дизайнерът Ким Гордън казва: "Опитайте библиотека, която има врати, за да можете да скриете всичките си боклуци." Все още можете да четете всичките си любими книги, но затварянето им в шкаф, който подхожда с цветовата схема на стаята ви, ще ви помогне да направите стаята ви да изглежда много по-голяма.

3. Г-образен диван

Изглежда, че днес всички обичат Г-образни дивани, но те могат да ограничат потока на дадено пространство и да направят една стая да бъде по-малко функционална. Г-образните дивани са идеални за създаване на зони в голямо открито пространство, но те работят срещу вас, когато една стая е по-малка. 

4. Неправилното разположение на огледалото

Разбира се, можете да използвате огледало за гледане на себе си, но неговите отразяващи свойства могат да работят във ваша полза. Ема Причард, редактор на списание Country Living UK, препоръчва поставяне на огледало пред прозорец. Това ще добави естествена светлина, която ще направи вашата спалня или хол визуално по-просторна.

5. Мебели на входа на стая

Стол, който стои до вратата, може да затрупа всекидневна, кухня или спалня и можете да усетите, че стаята не е достатъчно просторна. Ако е възможно, сложете масивните мебели до едната стена. Това ще помогне за увеличаване на пространството и добавяне на няколко допълнителни сантиметра към стаята.

6. Мебели с висок гръб

Легло, стол или пуф, който не е твърде висок, ще направи една стая да изглежда по-просторна. За спалнята най-подходящо е ниско легло в азиатски стил, ако стаята ви е малка. За хола изберете столове с не твърде висок (но удобен) гръб, тъй като те ще направят пространството ви да изглежда по-отворено.

7. Дебели завеси и пердета

Дебелите завеси от сатен или кадифе правят тавана да изглежда по-нисък и сякаш изграждат невидима стена в стаята. Освен това те поглъщат светлината, идваща от прозореца. Тънките и леки завеси ще направят интериора по-жив.

8. Тъмно или многоцветно одеяло върху меките мебели

Тъмните цветове правят пространството визуално по-малко. Това правило важи и за калъфите за меките мебели (особено със светла тапицерия). Тъмното одеяло ще лиши стаята от лекота и ще я направи визуално по-тясна. Многоцветното огледало ще осигури същия ефект. Светлите цветове ще увеличат размера на стаята.

9. Големи играчки

Големите играчки като плюшени мечета добавят привлекателност към дома ви, но заемат твърде много ценно пространство. Играчките привличат твърде много внимание, така че интериора не се забелязва. Ако домът ви не е наистина голям, но имате деца, дръжте играчките в кошници или кутии.

10. Вентилатори на тавана 

Поддържането на прохлада в дома и увеличаването на пространството ви не трябва да се изключват взаимно. "Вентилаторите на тавана странно изкривяват стаята и създават сенки, независимо къде се намирате", казва Мери Греъм. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay