Няколко предмета, които има във всеки дом, но всъщност са ненужни

Няколко предмета, които има във всеки дом, но всъщност са ненужни

Избягвайте да изпитвате носталгия, спрете да се складирате и се отървете от всичко ненужно, което имате в дома си. Това са само част от съветите на популярната Мари Кондо, която е автор на "Магията на подреждането". Ако се огледате, вероятно ще видите, че домът ви е пълен с множество предмети, които всъщност не ви трябват, дори и такива, които някога сте смятали за "полезни".

Ето няколко неща, които обикновено са ненужни:

1. Телевизор

Ако сте свикнали да оставяте телевизора включен на заден план, само защото къщата ви се струва прекалено тиха, това може да означава, че сте станали твърде привързани към телевизора. Ненужният шум, който причинява, може да доведе до умора, дразнене и дори може да ви държи будни през нощта. Ако искате да гледате филм например, можете да използвате и компютъра си.

2. Скрити сладкиши

На повечето хора им се струва, че е много добра идея винаги да имат една кутия бисквити или бонбони в шкафа, за да бъдат подготвени, когато дойдат гости или за да има какво да хапнат, когато бързат. Но точно поради тази причина не е добре да имате скрити сладкиши. Те са вредни, а когато са в дома ви, със сигурност ще хапвате от тях често.

3. Ненужни документи

Вероятно всеки човек има в дома си ненужни документи от преди няколко години. Почиствайте редовно мястото, на което държите документите си и изхвърляйте тези, които са стари и ненужни.

4. Дрехи и обувки, които не носите

Ако имате дрехи и обувки, които не носите, но са в добро състояние, можете да ги дарите. Ако пък имате такива, които са стари и скъсани, можете да ги изхвърлите в контейнерите за рециклиране. При всички положения е добре да се отървете от ненужните вещи в гардероба си.

5. Забравени хобита

Когато започнем да практикуваме ново хоби, обикновено си купуваме оборудване за него. Често обаче се отказваме от хобитата или просто разбираме, че това нещо не е за нас. В тези ситуации е добре да се отървете от всички ненужни неща, свързани с това хоби.

6. Сувенири

В почти всеки дом има стари предмети от минала ваканция, пътуване или роднина, които заемат място и нямат реална стойност. Когато става въпрос за такива неща, трябва да се уверите, че запазвате само това, което е наистина важно за вас.

7. Семейни наследства

Само защото нещо се предава от поколение на поколение не означава, че трябва да му придавате сантиментална стойност. Ако нещо е наистина важно за вас, запазете го. Ако имате вещи по наследство, които не са важни за вас, махнете ги от дома си.

8. Празнични предмети

Коледните украси, които използвате всяка година, са важни, но в къщата ви може да има неща, които може би пазите за специален повод, който никога може да не дойде, като чаши за чай или ароматни свещи. Ако нямате план действително да използвате тези неща, може би е най-добре да се отървете от тях.

9. "Модни" елементи

Често се случва да купуваме неща, които са модерни и в определен момент си мислим, че ги искаме, но след това стоят в шкафовете с години. Ако има такива неща в дома ви, изхвърлете ги и следващия път се опитайте да не си купувате ненужни неща, само защото са модерни.

10. Подаръчни комплекти

Ако сте получили сервиз за кафе или комплект порцеланови чинии, които все още стоят в кутията и нямате намерение да ползвате, по-добре е да ги подарите на някого или да ги продадете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay