Няколко приложения на бадемовото масло

Ето как да го използвате всеки ден

Няколко приложения на бадемовото масло

Искате ли да има 7 в 1 продукт за коса, който не съдържа химия и е супер евтин? Е, има - бадемово масло. Можете да заместите много кремове и продукти с обикновено бадемово масло, което можете да купите от почти всеки магазин.

Коковото масло и това от авокадо също вършат доста добра работа, но бадемовото е най-добро, защото е по-малко мазно и няма силна миризма.

Използването на естествени продукти в грижата за красотата е не само по-полезно, но и по-ефективно. Бадемовото масло е богато на витамин Е, протеини, цинк, калий и мазнини. Всички тези вещества са полезни за кожата и ноктите.

Ето как можете да го използвате:

1. Хидратиращ лосион

Бадемовото масло може да се използва върху цялото тяло - лице, гърди, ръце, крака. В зависимост от това колко е суха дадена област трябва да нанасяте повече или по-малко бадемово масло. Овлажняващия ефект на бадемовото масло не изчезва цял ден.

2. За премахване на грим

Искате да премахвате упоритата спирала без излишно търкане и химикали? Сложете малко бадемово масло върху памучен тампон и леко разтрийте окото. Гримът ви ще падне, а кожата около очите ще бъде хидратирана.

3. Балсам за коса

Нанасянето на бадемово масло върху косата преди измиване, е страхотен начин да подхраните косата си. Оставете бадемовото масло за около 15 минути и след това измийте косата си. След като приключите с миенето, няма нужда да използвате друг шампоан.

4. Превенция на стрии

Бадемовото масло има мощни овлажняващи качества без никакви опасни съставки, което го прави добър вариант за бременни жени, които се опитват да избегнат стриите. Още не е доказано дали е възможно да се предотвратят стриите изобщо, но  бадемовото масло е по-добрият вариант от другите продукти.

5. Подхранване на ноктите

Използвайте бадемово масло върху ноктите си, за да въдат овлажнени и да растат по-бързо. Ръцете ви ще изглеждат поне с 5 години по-млади, а ноктите ви ще станат по-твърди от всякога.

6. Премахване на фините бръчки

Поради своите овлажняващи свойства, бадемовото масло може да помогне за намаляване на фините линии и бръчките на лицето. Хидратирането отвътре е един от най-добрите начини за естествено предотвратяване на признаци на стареене, без да се налага да се обръщате към ботокс или други интервенции.

7. Против акне

Може да ви изглежда странно, но ежедневното втриване на бадемово масло в кожата на лицето може да предотврати появата на акне. Мастните киселини в бадемовото масло помагат в борбата с акнето и придават блясък на кожата.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay