Няколко трика да се справите с гаденето

Чао, досадно гадене!

Няколко трика да се справите с гаденето

Гаденето е изключително неприятно усещане, което може да се появи по всяко време. По закона на Мърфи обаче, със сигурност ще ви сполети в най-неподходящата ситуация. Най-често срещаните причини за това състояние са бременност, световъртеж, непоносимост към движение, хранителни натравяния, страничен ефект от лекарство и употреба на алкохол. Като изключим бременността, при която този период просто трябва да премине, има няколко начина ефектът от останалите причинители на гадене да бъде премахнат или поне намален.

 

На първо място поемете въздух бавно и дълбоко. Вдишайте през носа, издишайте през устата, и така – няколко пъти. Това ще ви накара да се почувствате ободрени.

 

След това опитайте с някой от следните трикове.

Джинджифилът например се слави с благотворното си действие в ситуация на гадене. Приемете го под каквато и да е форма – пресен или изсушен, ще ви помогне да се справите с проблема си.

 

Яжте обикновени бисквити. Когато ви се гади, но слабо, може да се почувствате по-добре, ако хапнете някаква суха храна. Естествено, трябва да е съвсем малко, защото прекалената консумация със сигурност ще задълбочи неприятното усещане.

 

Откажете се от млечните продукти, тъй като млякото усложнява храносмилането на останалата храна.

 

По-добре заложете на течности като чай или сок, но със стайна температура.

Пийте изветряла сода – просто я отворете и изчакайте, или пък сипете в нея малко захар, за да се разгазира. Другият вариант е да сложите чаена лъжичка сода в чаша с вода и да я изпиете.

 

Хладният ментов чай също може да ви помогне, тъй като той е ефективен при всякакви видове стомашен дискомфорт.  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay