Оризова вода – японски трик за стегната и сияйна кожа

Оризова вода – японски трик за стегната и сияйна кожа

Светът на японската и корейската култура е благословия за вас. Всички ние сме запленени от триковете за красота, които дамите от източния свят използват.

И един от тях е оризовата вода. Именно на нея се дължи безупречната и млада кожа на дамите. Ето някои ползи от оризовата вода в грижата за кожата.

Оризовата вода съдържа нишесте, което благоприятства състоянието на кожата при възпаление при сърбящи кожни състояния. Също така прави чудеса, за да успокои кожата след слънчево изгаряне и намалява последиците от него за кожата. Някои проучвания също така показват, че оризовата вода има потенциал да предпазва кожата от стареене, тъй като хидратира кожата и й придава свеж вид.

Всичко, от което се нуждаете, е половин чаша ориз, с който можете да направите оризова вода, която да ползвате до 7 дни. Можете да сварите ориза или да го накиснете за 30-40 минути преди употреба.

Ако искате да добавите оризова вода към ежедневната си бюти рутина, трябва да се уверите, че го правите правилно. Съхранявайте в хладилника сварен или напоен ориз във вода. Използвайте спрей бутилка за по-лесно нанасяне върху кожата. Може да използвате приготвената вода в продължение на седмица при спазването на добри хигиенни условия.  Препоръчително е да избягвате да оставяте оризовата вода при стайна температура за повече от 24 часа, тъй като така може да нарушите полезния й потенциал.

За да постигнете най-добри резултати, може да пръскате водата директно върху лицето и да оставите тя да подейства за 30 минути преди да нанесете друг продукт. Оризовата вода действа също така като ефективно почистващо средство. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете памучно тампонче в оризова вода и да почистите лицето си. Можете да я използвате за масаж след уморителен ден и да измиете лицето си след 10 минути. Напръсквайки оризова вода върху лицето си, мигновено ще почувствате как кожата ви става по-стегната и по-свежа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay