Осиновяването на деца може да ни помогне да живеем по-дълго

Осиновяването на деца може да ни помогне да живеем по-дълго

Всяка година около 60 000 деца се осиновяват от американски семейства. Това означава, че 1 от 50 деца, които чакат за осиновяване, намират любящо и подкрепящо семейство. Макар да знаем, че едно дете трябва да има голям късмет, за да бъде осиновено, тъй като не се случва на всяко дете, за съжаление, проучване предполага, че осиновителите имат същия късмет да ги имат в живота си.

Ние бяхме заинтригувани от това твърдение и в желанието си да разберем как учените са стигнали до този извод, ние се впуснахме по-дълбоко в тяхното изследване. Ако сте нетърпеливи като нас да разберете, продължете да четете...

Осиновяването на дете може да добави до 3 години към живота ви

Резултатите от едно проучване показват, че жените, които имат едно осиновено дете, имат значително по-ниска смъртност от тези без деца. А смъртността става дори по-ниска при жените с 2 осиновени деца. Проучването дори показа, че продължителността на живота на жените, които имат едно осиновено дете, е по-голяма с над 3 години, а за жените, които имат 2 или 3 осиновени деца, е повече от 5 години.

В същото проучване, резултатите за бащите са много сходни с тези на майките, показвайки, че бащите с осиновени деца имат по-ниска смъртност от тези с биологични деца.

Като осиновите, вие помагате на детето да намери дом, което може да повлияе положително на цялостното ви здраве

След като отворите вратата на дома си за дете в нужда, това означава, че с желание се ангажирате да помагате и да се грижите за някого в ежедневието си. Но това е хубаво, тъй като ще изпитате чувството, че сте необходими, обичани и ценени. А проучванията дори показват, че помагането и грижите за другите могат да ви помогнат да живеете по-дълго.

Влизането в света на родителството ще ви помогне да предизвикате положителни промени в начина ви на живот

Знаейки, че развитието на детето зависи от вас, това ще ви насърчи да водите по-здравословен живот и да имате по-здравословни навици. Приготвянето на здравословни ястия вкъщи, режим за лягане, поддържането на дома ви чист в името на детето ви са само няколко от безбройните неща, които не само ще оформят живота на детето ви към по-добро, но и вашия.

Според проучване, осиновителите са по-малко склонни да претърпяват инциденти и да страдат от заболявания, отколкото хората без дете.

Понякога, дори ако можете да имате биологични деца, осиновяването може да е по-безопасен вариант.

Ако имате основни здравословни състояния, които могат да доведат до високорискова бременност и могат да застрашат вашето благосъстояние, осиновяването на дете може да е по-безопасният начин за създаване на семейство. Това означава, че пак ще имате шанса да изпитате благословията и радостта да станете родител и същевременно ще останете здрави. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay