Остават броени дни до най-мащабния Благотворителен базар у нас

22-рото издание на ежегодния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София е след по-малко от седмица

Остават броени дни до най-мащабния Благотворителен базар у нас

Тази година повече от 60 култури ще бъдат представени под един покрив на 4 декември. Мястото е Интер Експо Център София, а времето – от 10:30 до 19 часа.

Посетителите на Базара ще усетят духа на държави от целия свят, без да напускат пределите на IEC. На Базара ще има подаръци, дрехи, произведения на изкуството, ръчно изработени сувенири, козметика, традиционни за всяка държава храни и напитки и много други интересни неща. Всички средства, събрани от събитието, са за Благотворителната организация на Международен женски клуб – София, която всяка година подкрепя повече от 20 благотворителни каузи и проекти.

Официалната церемония по откриването на Базара започва в 10 часа. Посетителите със специални дарителски билети от 40 лева могат да присъстват на нея заедно с официалните гости – Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика, националният отбор по художествена гимнастика на България и неговата треньорка Ина Ананиева. За музиката и танците по време на откриването ще се погрижат самба и капоейра групи и джаз и боса нова певицата Весела Морова. Изпълненията им ще пресъздадат уникалната атмосфера на Рио, откъдето това лято златните момичета донесоха бронзов медал.

Тази година към Благотворителния базар ще има и външен коледен пазар, който ще приюти част от щандовете на държавите участнички. Пазарът ще бъде домакин и на големия коледен концерт – изненадата от организаторите за гостите на Базар 2016. Концертът ще започне в 17 часа, а на сцената ще излязат Орлин Павлов, суинг триото Sentimental Swingers, победителката в X Factor Християна Лоизу и Banda Del Padre. Водещ ще бъде Наско от БГ радио, когото много хора наричат "енциклопедия на българската музика" заради способността му да познае почти всяка българска песен по една-единствена дума от нея.

Другата новост на Базара е паспортът на Международен женски клуб – София. Това е книжка, в която посетителите трябва да залепят стикер от щанда на всяка държава, както и да отговорят правилно на въпрос за нея. Всеки, попълнил своя паспорт, ще получи подарък и ще бъде включен в томбола с три големи награди, която ще се проведе в 16 часа на вътрешната сцена на Базара. Целта на паспортите е да наберат допълнителни средства за щанда на Международен женски клуб – София.

Повече за Международен женски клуб – София: http://www.iwc-sofia.org

Билети за събитието: http://www.ticketportal.bg/podujatie_search.asp?id=43948&lang=BG

Освен обикновените билети (на цена 2 лв. за ученици и пенсионери, 4 лв. за всички останали и безплатни за деца до 10-годишна възраст), вече има и специални билети дарения, които са на цена от 40 лв. и включват ранен вход за Базара в 9 часа и присъствие на церемония с официалните гости на събитието, бърз достъп навсякъде, чаша шампанско и специални подаръци.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay