Прическите на годината!

Късото бе навсякъде през 2011

Последният месец на годината винаги носи със себе си известен брой равносметки. 2011 бе годината на късото. Бяхме луди по карето, а след това дори отрязахме още от косата си и започнахме да оформяме прическата си по момчешки. В косите ни имаше хаос и безпорядък, но благодарение на тенденциите, изглеждахме напълно нормално.

С адмирации към късите коси създателите на празничния брой на Harper’s Bazаar побраха в един списък най-емблематичните прически на годината, продиктувани от жените на Холивуд.

Няма как да не споменем огнената певица от Барбадос Риана. Когато тя за пръв път отряза косите си и се появи с дължина до раменете, светът сякаш лудна по новия ѝ вид и се запъти масово към фризьорския салон. Освен скъсяване обаче, редица жени добиха смелост за нещо дръзко и заложиха на огнен цвят.

Асиметричното каре също не остана незабелязано от коафьорите и техните клиентки, когато Алекса Чънг се появи с новия си вид. Прическата наподобява "лястовицата" на Риана, но ако се вгледаме, ще забележим, че дължините се различават и не липсват по-късите и игриви пластове.

Актрисата Ивън Рейчъл Уд показа дързост с късата си прическа, появявайки се на лъскави събития с рошава коса и чифт бляскави обици. Тя се превърна в истинско доказателство, че косата и облеклото могат да си подхождат, стига да знаеш как да се отнасяш и към двете.

Когато магьосницата от Хари Потър Ема Уотсън отряза косата си, погледнахме на нея по нов начин. Тя буквално се преобрази в секси млада дама, а малкото момиче, което беше, остана в миналото. Ема показа един нов начин за оформяне на късата коса, сресвайки я цялата в една посока, а за да бъде послушна, я приглаждаше с фиксиращ продукт.

Строгият вид на прическата на Кийра Найтли също намира място при прическите на годината. Ръбовете са остри, а дължината, разбира се, над раменете. Това оформление на косата е изключително подходящо за дами с овална форма на лицето, а ако все още не сте се престрашили да скъсите дължината си, не се колебайте. Тенденцията ще остане актуална и следващия сезон.

48 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay