Причини да изпитвате неистово желание за секс

Причини да изпитвате неистово желание за секс

Силното сексуално желание не е необичайно, но понякога хората се притесняват да признаят това и пред себе си. Човек не трябва да се срамува от нагона си, а да се опита да разбере причините за него, за да се почувства по-спокоен, ако смята, че нещо не е наред с него. Ето какви могат да бъдат причините за силното желание за секс.

Промяна на хормоните

Половите хормони в тялото ни, т.е. естроген, тестостерон и прогестерон, могат да варират в различните периоди от живота ни. Нашето тяло изпитва малки промени в хормоните ни дори в рамките на деня. Например при жените нивата на естроген варират по време на овулацията, което води до много високо сексуално желание. Високите нива на тестостерон при мъжете означават по-високо либидо.

Преминаване през пубертета или стареене

Децата, преминаващи през пубертета, изпитват по-високо сексуално желание. Тъй като всички хормони преминават през огромна промяна, нивата на естроген и тестостерон се увеличават. Изненадващо, жените на средна възраст от края на 20-те до началото на 40-те също имат много високо либидо и те са по-склонни да имат сексуални фантазии.

Тренирате често

Увеличаването на физическата активност може да ви накара да изпитате по-голямо сексуално желание от обикновено. Внезапната загуба на тегло също може да предизвика увеличаване на по-честата сексуална активност. Това е така, защото ние сме склонни да се чувстваме свързани с тялото си повече, когато сме активни и се отнасяме правилно към него. Упражненията винаги ви поставят в добро настроение и ви карат да искате да се чувствате желани.

Имате щастлива връзка без стрес

Да бъдеш в здрава връзка показва правилна емоционална и физическа връзка между партньорите. Ако сте щастливи, имате много по-малко аргументи, които да доведат до спор, тогава има повече шансове и двамата да се забавлявате изключително и пълноценно. Дълбоките емоции на любовта засилват сексуалните чувства, което води до страхотен секс.

Смяна на лекарства

Ако редовно приемате лекарства и сте спрели приема или сте намалили дозата, тогава може да изпитате колебания в нивата на либидото. Както се съобщава, антидепресантите могат да повлияят на нашето сексуално желание доста негативно и също така да предизвикат проблеми със сексуалната дисфункция както при мъжете, така и при жените.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay