Какво представлява белият шоколад?

„Бял шоколад” е доста подвеждащо наименование

Какво представлява белият шоколад?

Ако името му трябваше да съответства на това какво наистина представлява трябваше да се казва "подсладено мляко на прах с какаово масло”. Но не звучи особено апетитно, нали? Повечето хора си мислят, че белият шоколад е обикновен шоколад с мляко, но това не е вярно. Не знаете каква е разликата между белия и обикновения шоколад? Ето подробно разяснение:

Шоколадът се прави от какаови зърна

Това е шоколадът! Шоколадът се прави от какаовите зърна, които растат на какаово дърво. Какаовите зърна съдържат какаово масло. След като какаовото масло се извлече от зърната, от тях се прави какаов прах. От тук идва разликата при обикновения и белия шоколад.

Шоколад=какаов прах, мляко и захар

Млечният шоколад съдържа мляко(обикновено на прах), захар и какао на прах, което придава кафявия цвят. Черния шоколад има същите съставки, но в друго съотношение. Обикновено съдържа 70% какао и 30% захар.

Белия шоколад= какаово масло, мляко и захар

За белият шоколад се използва само маслото от какаовите зърна. Не се слага какаовия прах, затова не притежава и типичния вкус на шоколад. Той е комбинация от какаово масло, мляко и много захар.

Във всички случаи в момента си мечтаете за шоколад(ако нашите обяснения не са убили апетита ви). Без значение кой вид шоколад предпочитате, сега поне знаете как се прави.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

5 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay