Пропуски в сценария на Хари Потър, които никой не е забелязал

Пропуски в сценария на Хари Потър, които никой не е забелязал

Джоан Роулинг създаде невероятен свят, изпълнен с толкова много подробности, че е трудно да се проследят. Но филмите и книгите имат някои объркващи сюжетни "дупки", които карат най-внимателните зрители и читатели да задават въпроси.

Ние препрочетохме всички книги и прегледахме всички филми и научихме повече за някои от най-противоречивите моменти. 

Историята започва във "вторник". Но 1 ноември 1981 г. било неделя.

Когато Хари се връща от Diagon Alley за Little Whinging, той се качва на влак в лондонския Падингтън. Но Little Whinging е в Съри, който е южно от Лондон.

В първия филм г-жа Уизли пита децата си на коя платформа е бил влакът. Но не трябваше ли тя да знае това? Тя беше тази, която водеше децата си на гарата всяка година. И платформата винаги беше една и съща.

Леля Петуния трябваше да знае, че на магьосниците не е позволено да използват магия извън Хогуортс. Така че нямаше причина тя да се страхува от Хари. Работата е там, че забраната се появява през 1875 г., много преди Лили да отиде в Хогуортс.

В "Хари Потър и затворникът от Азкабан" Хари надува сестрата на чичо си. След това той напуска къщата на Дърсли. Тогава той си мислеше, че е напуснал къщата завинаги и никога няма да се върне. Така че той вече не можеше да нарича това място свой дом. Като се има предвид това, защитното заклинание трябваше да изчезне тогава, а не в последната книга.

Ето още един проблем : професор Трелони казва на Лавандула, че това, от което най-много се е страхувала, ще се случи в петък, 16 октомври. Но през 1993 г., 16 октомври било събота.

Когато Северус Снейп замени Лупин, той каза на Хърмаяни, че тя го е прекъснала за втори път. Но всъщност беше трети път.

В четвъртата книга Хари пише на Сириус писмо, в което споменава, че Дъдли е изхвърлил PlayStation. Но PlayStation се появил в Европа едва през септември 1995 г., а книгата е поставена през 1994 г.

В "Хари Потър и огненият бокал" Приори Инкантатем накара пръчката на Волдемор да показва признаци на всички магии в обратен ред. Тук имаше грешка, призна Роулинг. Джеймс се появи пред Лили, въпреки че трябваше да е обратното.

В петата книга главните герои организираха армията на Дъмбълдор. Те събраха други студенти в Hog’s Head. Студент от втора година, Денис Криви, също беше там. Но не можеше да бъде, защото само ученици 3та година и по-големи са допуснати до Хогсмид.

Когато Хари и приятелите му отидоха в Министерството на магията, нямаше членове на Ордена. Не е ясно защо, защото в самото начало на книгата беше заявено, че те са били там през цялото време. Може би просто не са имали достатъчно хора.

Мъгълите могат да влязат в магическия свят, когато са придружени от магьосници. Така че виждаме родителите на Хърмаяни да се срещат с Хари и Рон в алеята Диагон, а Петуния беше на платформа 9 и 3/4 с Лили.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay