Пържени аспержи с пармезан

Трудно е да се направи нещо по-вкусно от класическите пържени картофки, но тези пържени аспержи с пармезан са доста вкусен вариант. 

Аспержите са покрити с настърган пармезан и галета и могат да се сервират с различни сосове. 

Можете да ги приготвите както на тиган (класическо пържене), така и на еърфрайър. А можете да изпечете аспержите и във фурната. 

Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

спрей за готвене

1 ч. брашно

сол и черен пипер

2 яйца

2 ч. галета

1/2 ч. настърган пармезан

500 грама аспержи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте голяма тава със спрей за готвене. 

Сложете брашното с плитка чиния и подправете със сол и черен пипер. 

Разбийте яйцата също в плитка чиния. 

Сложете галетата в трета плитка чиния и към него прибавете настъгания пармезан. 

Потапяйте измитите и подсушени аспержи в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Подреждайте ги в подготвената тава. 

Печете около 20 минути. 

Ако използвате еърфрайър, 5-10 минути ще бъдат достатъчни. 

Ако пък ги пържите в мазнина, пържете до златисто.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay