Трудно е да се направи нещо по-вкусно от класическите пържени картофки, но тези пържени аспержи с пармезан са доста вкусен вариант.
Аспержите са покрити с настърган пармезан и галета и могат да се сервират с различни сосове.
Можете да ги приготвите както на тиган (класическо пържене), така и на еърфрайър. А можете да изпечете аспержите и във фурната.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
спрей за готвене
1 ч. брашно
сол и черен пипер
2 яйца
2 ч. галета
1/2 ч. настърган пармезан
500 грама аспержи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте голяма тава със спрей за готвене.
Сложете брашното с плитка чиния и подправете със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата също в плитка чиния.
Сложете галетата в трета плитка чиния и към него прибавете настъгания пармезан.
Потапяйте измитите и подсушени аспержи в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Подреждайте ги в подготвената тава.
Печете около 20 минути.
Ако използвате еърфрайър, 5-10 минути ще бъдат достатъчни.
Ако пък ги пържите в мазнина, пържете до златисто.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |