Пърхащ поглед

Рициново масло за красиви мигли

Пърхащ поглед

Макар да не е доказано от науката, ние сме убедени, че очите и погледът на всяка жена имат магически свойства. Красив и омаен поглед обаче не се постига без прекрасни, дълги и гъсти мигли. И тъй като сме наясно с това, сме способни да хвърлим луди пари за спирала, изкуствени снопчета и всякакви пособия, които подхранват магията на погледа ни.

Една от най-ефектните процедури за сгъстяване на редки и тънки мигли е с рициново масло. Извлечено от семената на рицина, то е богато на антиоксиданти – витамините А и Е, киселини-рицинова, олеинова, линалова и стеаринова, и е сред най-използваните съставки в разкрасителната индустрия за коса и лице. Действа ефективно и на растежа и сгъстяването на миглите. Може да си закупите рициново масло от всяка аптека, но начините на ползване са различни.

Най-лесният е с преливане на маслото от флакона в почистена спирала, която е извън употреба. Нанасяйте маслото с четчицата. Може да го дообогатите и с витамини. Така процедурата ще е още по ефективна. Маслото може да топите с клечки за уши.

Друг начин е с подстригана четка за зъби. Желателно е да е с естествен косъм. Топвате лекичко в маслото и го разнасяйте върху миглите, като внимавате да не влезе в окото. Процедурата се прави вечер, преди лягане и винаги на почистени от грим очи. Помага и лекото скъсяване на връхчетата им с ножичка – поне веднъж месечно.

Маслото укрепва корените, които са най-уязвими, и подхранва ресниците. Сложете го плътно до клепачите, като започнете от средата на миглите към края на клепача. Излишната мазнина попийте с тампон. Процедурата се прави според състоянието на ресниците. За подсилване на растежа – веднъж седмично. За сгъстяване се изпълнява всеки ден в продължение на един месец. След пауза терапията се разрежда два пъти седмично. Ако спите цяла вечер с масло върху миглите, трябва да сте по гръб. В противен случай може да се събудите подпухнали. 

78 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.09.2011|12:19
Рициновото масло се използва и за подхранване, растеж и сгъстяване на косата. Може да се използва самостоятелно и в състава на много маски. Като цяло е полезно за всичко, така че за каквото и да се използва все ще е от полза.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay