12 райски местенца за интроверти

Накъде да се отправите, ако обичате тишината и спокойствието?

12 райски местенца за интроверти

Ако сте почитатели на тишината и уединението, едва ли ще изберете някой мегаполис за почивката си. Още повече, когато светът е пълен с такива невероятни местенца, на които природата и животът на хората съществуват в пълна хармония, а градовете са перфектно вписани във величествени пейзажи. Мечтата на всеки интроверт!

Следващите кътчета са толкова спокойни и хармонични, че си струва още днес да зарежете всичко и да се преместите в някое от тях.

Гармиш-Партенкирхен, Германия
Гармиш-Партенкирхен (на снимката горе) е очарователно малко градче, разположено в подножието на най-високия връх в Германия – Цугшпице. Разположен на 3000 м надморска височина, градът в миналото се състоял от две отделни селища – едното основано от римляните, а другото – от тевтонците. Обединили се чак през 1936 г. в навечерието на Зимните олимпийски игри.

Селца в Хималаите, Тибет

12 райски местенца за интроверти

На снимката виждате едно от онези затънтени селца в Хималаите, построени специално, за да обслужват нуждите на многобройните будистки манастири. Дотук може да се стигне само пеша или на кон.

Рейне, Норвегия

12 райски местенца за интроверти

Рейне е рибарско селище, разположено на живописния арктически полуостров Москенес. Тук живеят едва 329 души, но мястото с пълно право е обявено за най-красивото селце в Норвегия.

Гасадалур, Фарьорски острови

12 райски местенца за интроверти

Фарьорските острови са разположени северно от Шотландия и са тайнствена дестинация, известна на малцина. В продължение на много години островите с отвесните си скали са били труднодостъпни и малко познати. Към село Гасадалур например води само едно стълбище, построено от британската армия по време на Втората световна война. Тук живеят 18 щастливци.

Колмар, Франция

12 райски местенца за интроверти

Колмар е един от най-красивите градове във френската област Елзас. Древни каменни здания, старинни улички и кукленски къщички оставят ярко впечатление у посетителите на града. Освен това Колмар е столицата на елзаските лозя и именно тук започва маршрут, който ще ви опияни - Виненият път.

Камдън, САЩ

12 райски местенца за интроверти

Коренното индианско население на Камдън е колонизирано от англичаните през 70-те години на 18-и век. По време на Гражданската война градът играе ролята на пункт за преговори. Днес на това чисто и спокойно място живеят около 5000 души, като единствено през лятото съотношението местни–туристи става 1 към 2.

Блед, Словения

12 райски местенца за интроверти

Скрит сред живописни планини, Блед е споменат за първи път през 1004 г. Тогава заради невероятната си красота Блед бил поднесен от императора на Свещената римска империя Хайнрих II като подарък на епископа на Бриксен. Църквата в Блед е разположена насред остров в едноименното езеро. Градът има население от около 5000 души.

Манарола, Италия

12 райски местенца за интроверти

Манарола е малко рибарско селище в Лигурия, Северна Италия. Пъстрите като дъга къщи на Манарола са разположени на стръмен склон над дивия бряг на Лигурско море. Градската църква е от 1338 г., което прави Манарола един от най-древните градове в региона. Манарола е част от маршрута на Чинкуе Тере.

Байбъри, Великобритания

12 райски местенца за интроверти

Често наричат Байбъри най-красивият град в Англия и това не е случайно. За първи път той е споменат в Книгата на страшния съд през 1086 г. И сякаш оттогава не е помръднал. Много от къщите са на стотици години, а мътната река все така тече между тях.

Анси, Франция

12 райски местенца за интроверти

Анси е по-красив дори от Френските Алпи, които го заобикалят. Построен е около замък от 14-и век и е разделен от неголеми канали и рекички, вливащи се в красивото езеро Анси.

Гьореме, Турция

12 райски местенца за интроверти

В наши дни Гьореме е музей под открито небе. А от 4-и до 9-и век е бил един от най-големите християнски центрове. В околностите му има над 400 църкви. Свети Павел пък сметнал Гьореме за най-доброто място за проповядване. Гьореме е част от Кападокия.

Тенби, Уелс

12 райски местенца за интроверти

Името на това миниатюрно селище се превежда нещо като "малката крепост на рибите". Тенби, естествено защитен и с пряка връзка към Ирландско море и Атлантическия океан, съществува още от 900 г. По-късно е ограден със здрава стена срещу морски нашествия. Днес обаче Тенби е известен повече със своята красота, отколкото с крепостните си стени.

За още красиви виртуални пътешествия станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay