9 неща, които да правите в Египет

9 неща, които да правите в Египет

Ако планирате пътуване до Египет и искате да си измислите маршрут, който съчетава спиращи дъха древни места, автентични пазари и релакс, вижте нашите идеи за 9 неща, които да правите в Египет:

1. Разгледайте пирамидите в Гиза 

Никое пътуване до Египет не е пълно без обиколка на пирамидите в Гиза, световноизвестно древно чудо. Намират се извън Кайро, но пътят до тях няма да отнеме много време. Некрополът в Гиза включва Хеопсовата пирамида, пирамидата на Хефрен, пирамидата на Микерин и много други паметници и гробници. 

2. Вижте Сфинкса 

Величествената статуя на Сфинкса е задължителна за всеки, който посещава Египет. Сфинксът, символ на древен Египет, е митично същество с човешка глава и тяло на лъв. Това е най-ранната известна монументална скулптура в Египет и една от най-разпознаваемите статуи в света.

3. Езда на камили 

Камилата е едно от първите неща, които изникват в ума, когато си помислите за Египет. В миналото египтяните са използвали камилите като средство за придвижване. Сега това е по-скоро туристическа атракция. За да направите вашето посещение на пирамидите в Гиза изключително специално, яздете камила там.

4. Разгледайте архитектурата на Кайро

Кайро има богато хилядолетно архитектурно наследство, което включва джамии, медресета, укрепления и гробници. Известен като "градът на хилядата минарета", в Кайро има много джамии. Всяка от тях е построена в различен исторически период и представлява управлението на различно кралство.

5. Посетете местен пазар

Посещението на египетски пазар е уникално преживяване, което не можете да преживеете другаде. Хан ел Халили е любим както на туристите, така и на египтяните. Това е известен базар в стария Кайро, създаден през 14-ти век. Тук можете да намерите занаятчийски сувенири, красиви тъкани, храна, подправки, бижута, керамика и много други продукти.

6. Обиколете древните чудеса

Освен пирамидите в Гиза и Сфинкса, които привличат най-много туристи в Египет, има и други древни места, на които да се насладите. Можете да видите храмове с уникални йероглифи по стените.

7. Релакс в някой от луксозните курорти

Египет е известен с повече от своите исторически забележителности. На брега на Червено море има голямо разнообразие от курорти за всеки бюджет. Ако сте отегчени от пирамиди и гробници, можете да се отпуснете на плаж с кристално синя вода в Шарм ел- Шейх или Хургада.

8. Обиколка с ATV

Карането на ATV през пясъчните дюни в Египет е невероятно приключение. 

9. Гмуркане в Червено море

С кристално чистата си вода, цветните рифове и разнообразния морски живот, гмуркането в Червено море е незабравимо. Египет предлага много страхотни места за гмуркане, включително Дахаб, Шарм ел-Шейх, Хургада и Марса Алам. Чистите води предлагат отлична видимост и са отворени за туристи през цялата година.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay