Изтока се оглежда в кристалните води на Виетнам

Виетнам е другото лице на Изтока

От месец февруари Виетнам е с нов туристически слоган "Виетнам – различният Изток", който като че ли има по-голяма притегателна сила в сравнение със стария "Виетнам – скритият чар".

 

По време на тържествата за Лунната Нова Година, които се провеждат в края на януари и началото на февруари, към Виетнам се отправят хиляди туристи.

 

Страната привлича с екзотичния шик на древна Азия, с обширните плажни ивици и райски кътчета. Впечатление правят съвременното динамично лице на страната, както и сградите, които в архитектурно отношение са запазили следите от френските колонии и будистките традиции.

 

Едни от най-известните курорти в страната са Нха-Транг, Заливът Халонг, Хой Ан, Хо Ши Мин.

 

Нха-Транг е разположен в Южните крайбрежни части на Виетнам. Със своите красиви девствени плажове и отлични условия за плуване и скуба дайвинг, градът все повече се превръща в популярна морска дестинация в Югоизточна Азия.

 

Заливът Халонг е истински природен феномен със спираща дъха гледка - 3000 невероятни острова, които се издигат високо над изумрудената кристална вода. През 1994 г. това уникално чудо на природата стана част от Списъка със световно наследство.

 

Средновековното градче Хой Ан е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и очарова с богатото си културно и историческо наследство.

 

Най-големият град във Виетнам и безспорно културната и търговска столица на страната е Хо Ши Мин. Огромният метрополис е успял да съхрани древните традиции на фона на динамичния живот, който кипи днес.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay