Най-красивият плаж на света

Съвършените условия за отдих

Най-красивият плаж на света

Лято е и всички копнеем за море, плаж, красота и отдих. Ако се чудите кое е най-красивото такова кътче на планетата, то класацията изготвена от френския сайт Linterenaute.com ви дава отговора.

 

Плажна ивица на Сейшелските острови е най-романтичният и красив плаж в света. Победителят е Сребърното заливче, като всички летовници и туроператори са единодушни, че той предлага най-съвършените условия за отдих - от наклона на палмите, през финия пясък, та чак до скоростта на вятъра.

 

На второ място в класацията е плажът Вилингили на остров Мале, на който се намира едноименният град - столица на Малдивските острови. От година на година град Мале и целият остров придобиват все по-убранистичен вид, но плажът Вилингили продължава да запазва девственото си излъчване и да кара мнозина по света да мечтаят за него.

 

На трето място е плажът Матира пойнт или Точката Матира на Бора-Бора. Там водата е изключително светла и бистра. Следва го плажът Ел Нидо, или Гнездото, на Филипините. Плажът се отличава с изключително финия си пясък и с месторазположението си. Той е сгушен в подножието на високи, крайбрежни отвесни скали, които се издигат насред филипинската джунгла.

Ако човек иска да види всички нюанси на синьото сред природата, то той трябва обезателно да посети остров Мавриций и по-специално плажа със странното име, превеждащо се или като Закътаното местенце на сърната или Убежището на сърната. Във водната шир, която се простира пред плажа, преливат всевъзможни тонове на синьото.

 

Признание с природните си красоти получават и Балканите с шестото място за гръцкия плаж Навагио, или залива Навагио на красивия йонийски остров Закинтос, известен още и като Занте. В превод името на плажа означава Корабокрушение и това не е случайно, защото приключенската обстановка на него се допълва от останките на кораб, претърпял корабокрушение. Плажът е непристъпен откъм суша и е достъпен само с лодки и яхти по море.

 

Освен да четете за тези невероятни райски кътчета на земята, ние ви пожелаваме много скоро да "корабокруширате" на някой от тези плажове.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.07.2011|17:00
На Сейшелските острови за мен се намират най-приказните плажове на света. Там атмосферата е живописна, уникална и най-вече водата е кристално чиста. Могат да се видят и редки видове растения и животни, интересни планински участъци. Надявам се един ден да мога да ги посетя, защото това е една от големите ми мечти.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay