Няколко причини, поради които пътуването с приятели не е най-добрата идея

Няколко причини, поради които пътуването с приятели не е най-добрата идея

Звучи перфектно: вие, най-добрият ви приятел или приятелка и приключение. Но пътуването с някого е много обвързващо. Могат да се появят много проблеми, заради различията, които имате.

Ето няколко причини, поради които пътуването с приятели не е най-добрата идея:

1. Вашето ежедневие е различно

Може да не ви звучи като проблем, но когато сте с някого на почивка и той става в 7 часа сутринта, а вие искате да спите до 12 или обратното, това може да бъде голям проблем. И това не важи само за сънят. Например, може приятелката ви да тренира всеки ден точно в 14 часа, а вие да искате да посетите някое място тогава. След няколко дни ще се чувствате натоварени от това...

2. Различни предпочитания

Има хора, които искат да прекарват известно време сами. Например искат да закусват и вечерят с хората, с които са отишли на почивка, но през останалото време искат да прекарат време насаме със себе си. Други пък искат непрекъснато да бъдат заедно с приятелите си и да правят всичко заедно. Когато тези различни начини на мислене се сблъскат, това може да бъде проблем.

3. Различен бюджет

Не е никак приятно, когато вашият партньор в пътуването иска да посещава само скъпи ресторанти, а вашият бюджет е по-малък. Неприятно е, но този човек има пълното право да харчи парите си и да се наслаждава на почивката.

4. Различни очаквания

Някои хора предпочитат да обиколят музеите и изложбите, когато посетят някой нов град. Други пък отиват с нагласата да разберат как е нощният живот там. Ако имате различни очаквания за пътуването, може да се образува напрежение помежду ви.

5. Единият е опитен в пътуването, а другият- не

Ако редовно пътувате в чужбина и решите да отидете на поредното пътешествие и да вземете ваш приятел с вас, който за пръв път пътува, той ще се нуждае от помощ и напътствия. В един момент може да се почувствате така, сякаш сте с дете. Всички отговорности ще бъдат върху вас.

6. Имате различно отношение към новите запознанства

Това е много типична ситуация. Две приятелки отиват на почивка, но едната е обвързана, а другата не. Едната отива с нагласата да прекара малко приятно време с приятелка, а другата с нагласата да се запознае с нови хора.

7. Ставате нечий личен фотограф

Има хора, които искат да се снимат непрекъснато, когато отидат някъде и съответно вие автоматично се превръщате в личен фотограф. А когато този човек никога не е доволен от снимките, които му правите, това може да бъде проблем.

8. Постоянно мрънкане

Ако не сте планирали всичко заедно и например вие сте избрали хотела, пригответе се за непрестанно мрънкане. Това в един момент много ще ви писне...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   


2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay