Обиколка на Лондон с Дейвид Бекъм

Футболистът състави списък с десет задължителни английски дестинации

Ако планирате да посетите английската столица по време на Олимпиадата, то със сигурност този списък със забележителности ще ви заинтригува. Изготвен е от футболната легенда Дейвид Бекъм, който влиза в ролята на туристически гид и представя десетте задължителни места, които трябва да бъдат посетени в Лондон и около него.

На първо място в звездния списък е поставен Бъкингамският дворец, а самият футболист си признава, че е фен на кралската фамилия.

"Бъкингамският дворец се намира в сърцето на Лондон и пази толкова много значими моменти от историята на Англия. Никога няма да забравим невероятната сватба на Кейт Мидълтън и принц Уилям миналата година.” Дворецът е отворен за посещения от 31 юли до 7 октомври, когато туристите ще могат да посетят внушителните официални апартаменти.

Не се залъгвайте: въпреки натрупаните милиони, Дейвид често се храни навън в английски пъбове, където храната и напитките са на съвсем достъпни цени. Точно затова на второ място в списъка си поставя заведението Tony Lane’s Pie & Mash shop в източен Лондон, където се предлагат традиционни британски ястия. Задължителни са английският пай и картофеното пюре.

Третата дестинация се намира извън английската столица, но Дейвид смята, че няма как да бъде пропусната обиколката из стадиона, където играят Манчестър Юндайтед - "Old Trafford”. Естествено, той се намира в град Манчестър, който е третият по големина от английските градове. Тук Бекъм добавя и стадион "Уембли", който се намира в лондонското предградие Уембли и е втори по големина в Европа.

"Англия е известна с природата си”, уверява успешният футболист. Точно затова съветва туристите да посетят кралските паркове Hyde, The Regent’s или Richmond.

За да усетите английския дух, задължително трябва да играете голф, и то не къде да е, а на мястото, където тази игра е създадена. Това е град Сейнт Андрюс в източна Шотландия, разположен на брега на Северно море, където се намира и най-старият шотландски университет.

Шестта позиция в класацията ще се хареса особено много на дамите. Шопинг из известните английски квартали, като Camden, Portobello или Spitalfields, които предлагат огромен избор от интригуващи стоки.

Обиколка на Лондон с Дейвид БекъмCamden Town

Бекъм, който има четири деца, съветва туристите да зарадват своите наследници с обиколка из местата, на които е заснет "Хари Потър”, като емблематичния перон "9 ¾”. Друга интересна за малките дестинация, е увеселителният "Thorpe Park”.  

Не пропускайте театралните постановки, включени в лондонския афиш, като "War Horse” и "Jersey Boys”, които според Бекъм са най-добри. "Обичам да посещавам театри и кина, заедно със семейството си”, разказва той, като отбелязва, че най-любимо му е детското филмче "Цар Лъв”.  

За по-специална вечеря навън, футболистът насочва към известните лондонски заведения  "Ceconnis” и "NOPI”.

Краят на списъка завършва с разходка извън града, последвана от хранене в емблематичен английски пъб.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 22.06.2012|13:23
Аз и без него бих искала да се разходя из Лондон:)
3
Не е посочен 22.06.2012|13:23
Красота отвсякъде - и Дейвид, и Лондон;)
2
Не е посочен 22.06.2012|11:20
с най-голямо удоволствие бих си направила една дълга разходка из този прелестен град,а ако Дейвид можеше да ме разведе, изживяването би било наистина незабравимо
1
Не е посочен 21.06.2012|16:55
Ако можеше да наемем и Бекс за личен гид :)))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay