Подгответе се за път!

7 умни неща, които да свършите 24 часа преди да се отправите на път

Подгответе се за път!

Преди да преминете на ваканционен режим, отделете няколко минутки за последни проверки и задължителните задачки, с които да си гарантирате спокойствие, докато сте на път. Разбира се, с помощта на нашите колеги от Peika.bg. Те предлагат 7 умни неща, които да свършите 24 часа преди да се отправите на път.

Време за сваляне
Таксите за роуминг понякога могат да бъдат престъпно високи. За да намалите опасността от невиждана сметка, свалете всичко необходимо предварително - музика, филми, книги. Също така се запасете с някои полезни приложения за пътуване. Не се знае кога и къде ще намерите безплатен wi-fi. 

Зареждане
Не забравяйте да заредите мобилния си телефон, таблет, mp3 плейър, електронен четец и всичко останало, което има нужда от ток и смятате да вземете със себе си. След това прилежно опаковайте всички зарядни и адаптери, които са ви необходими, и ги приберете в куфара. Така намалявате опасността да забравите най-важното зарядно или да изпаднете в паника в последния момент дали сте го взели.

Финално опаковане и претегляне
Не се поддавайте на изкушението да затворите куфара в последната минута преди да изхвърчите през вратата. Опитайте се да опаковате багажа си колкото се може по-рано. По този начин ще имате време да го разопаковате и опаковате няколко пъти и да се отървете от някои ненужни неща, които сте смятали да вземете. Когато решите, че сте готови, претеглете куфара си и помислете дали наистина сте готови. Ако има ненужни неща, смело ги оставете. Но ако имате още място, не се изкушавайте да запълните всяка дупка в куфара си до последния позволен грам.

Проверка и потвърждение
Проверете документите си - паспорт, виза, лична карта и всичко, което ви е необходимо. Обадете се предварително и проверете дали всичко около вашето настаняване, полет, кола под наем е наред. Питайте за промени, закъснения и въобще всичко, което може да ви обърка графика.

Проверка на прогнозата за времето
Дори и да сте проверявали прогнозата за времето седмица или две по-рано, проверете я отново 24 часа преди заминаването си, особено ако почивката ви ще трае само няколко дни. Едно нетипично горещо или мокро време може да повлияе на нещата, които ще опаковате и вземете със себе си. Добре е да сте подготвени с подходящите дрехи и обувки.

Изчистване на хладилника
Отървете се от всички неща, които са нетрайни и незамразени.По-добре да изчистите сега, отколкото да чистите развалени продукти след завръщането си. Уговорете се със съсед или приятел, който да полива цветята и да наглежда дома ви.

Организиране на финансите
Ако сте от организираните личности, най-вероятно вече сте си закупили валута. Но ако не сте, имате време да го направите. Не го оставяйте за последния момент в някое случайно обменно бюро или още по-малко на летището, където таксите са много над стандартните.

Преди да заминете се уверете, че сте платили сметките си. Все пак няма да е приятно да се приберете на тъмно, студено, без топла вода, без интернет или нещо в този дух. Друга добра идея е да предупредите банката си, че смятате да използвате кредитната си карта в чужбина. Има случаи на блокирани карти, които са засечени да се използват в чужбина и се смятат за откраднати.

Още интересни статии от Peika.bg:

Едно по-различно българско Черно море

Сръбският фестивал с опасно високо либидо

7 мисли за магията на морето

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 20.08.2013|13:18
никога не гледам прогнозата, не знам защо. и всеки път съм изненадана.
12
Не е посочен 16.08.2013|19:41
готова съм. даже тръгвам!
11
Не е посочен 16.08.2013|17:12
И аз правя основно почистване, защото като се върна отпочинала след това не ми се занимава.
10
Не е посочен 16.08.2013|17:09
Подготовката за път не е малка.
9
Не е посочен 16.08.2013|15:57
Доста полезна информация!
8
Не е посочен 16.08.2013|14:12
полезни съвети.често в бързината не обмислям всичко
7
Не е посочен 16.08.2013|11:45
подготвих се.стегнах багажа и утре сутрин отлитаме
6
Не е посочен 16.08.2013|11:34
финансите са най-важната част май май
5
Не е посочен 16.08.2013|11:28
много полезни съвети, някои и аз ги спазвам дори
4
Не е посочен 16.08.2013|11:11
Никак не е лесна програмата, преди да тръгнеш на ваканция!
3
Не е посочен 16.08.2013|10:57
Винаги си отделям време за голямо почистване преди да тръгна. А като се прибера пускам пералня и направо си лягам!
2
Не е посочен 15.08.2013|16:55
Много полезни съвети и ги давате точно навреме.
1
Не е посочен 15.08.2013|15:59
Финансите са най - важната част от пътуването.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay