Спасяват от събаряне родната къща на Ринго Стар в Ливърпул

Спасяват родната къща на Ринго Стар

Родната къща на барабаниста на Бйитълс Ринго Стар се намира на "Мадрин стрийт 9" в ливърпулския квартал "Дингъл", който се отличава с долепени една до друга еднотипни сгради с червени тухли.

В средата на миналата година бе оповестено, че тя ще бъде разрушена в рамките на проект на кметството на Ливърпул за обновяване на стари квартали. Предвиждаше се да бъдат съборени 445 къщи, строени преди 1919 г., включително и тази на "Мадрин стрийт 9" и да бъдат построени нови жилища.


Новината не срещна одобрение у феновете на легендарната банда, особено имайки предвид, че клубът, където Бйитълс правят дебюта си – "Кавърн клъб", бе съборен през 70-те години. Къщата, в която е роден Ринго Стар все пак не е с толкова висока сантиментална стойност, защото той е живял в този дом едва до 3-месечната си възраст.

 

В крайна сметка има шанс тя да не се разрушава, ако амбициозната нова схема за обновяване на постройките в квартала "Дингъл" бъде приета от управата на град Ливърпул. Проектът предвижда реновиране на исторически имоти по "уелските" улици в квартал.

Йън Робинсън, управляващ директор на "Regeneration Express", фирма-експерт в областта, е оптимист за начинанието - "Очертахме вече основата на това, което искаме да постигнем и вярваме, че може да се получи. Все още очакваме официално отговор от страна на управата на града и ако ни дадат зелена светлина приоритет в работата ни ще бъде реновиране на "уелските" улици".

 

По думите на Йън Робинсън всеки имот в "Дингъл" може да стане "жизнеспособен" на цена от около 35 000 английски лири.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay