Тайната и нелегална къщурка на дърво

Намира се в Канада, но никой не знае къде точно. До скоро

Като деца всички сме имали къщичка, сгушена между клоните на някое дърво, или поне сме си мечтали за такава. Оказа се обаче, че и някои възрастни все още се опитват да реализират романтичната идея.

Джоел Алън построява яйцевидна къща на дърво в Канада, но без да каже на никого. Как е успял да я запази в тайна ли? Отнело му е месеци да намери удобно дърво за целта, което всъщност се намира на общинска земя с гледка към домовете на мултимилионери. Бившият компютърен техник, който по настоящем е тапицер, създал проект на къщата, за да тества нейната сила и надеждност. Това се случило още преди да отдели няколко седмици, за да намери перфектното дърво. След това започнал същинският строеж.

Тъй като нямал пари да си купи имот, той решил да действа по добрия стар нелегален метод. Но изискванията му били твърде високи, като например мястото да е близо до автомобилен път и същевременно да е съвсем тихо. Яйцевидната форма пък изисквала специална околна среда, в която да бъде поставена, а големината на дървото също била от значение.

Все пак Джоел успял да намери именно такова място и започнал да строи тайната си къщурка. Това продължило години, инвестицията била няколко хиляди долара, а в процеса на работа били използвани и намерени на улицата вещи. Накрая той създал HemLoft.

Иноваторът споделя, че просто искал да направи нещо забележително. В продължение на три години пазил в тайна своето убежище, но сега иска да покаже на всички какво си има. Не буквално, разбира се, тъй като земята под къщата, както и самото дърво, са общински. Ето защо той бил много разколебан, дали изобщо да показва творението си на околния свят. От една страна, е забавно да се похвали, но от друга, може "лоши хора" от властта да тръгнат да търсят приказната къщурка. И да му я отнемат.

Пожелаваме му успех в начинанието да намери начин за легализиране на постройката. Все пак малко са умовете, които могат да направят такава тайна и уютна къщичка в нищото.

22 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 07.05.2012|15:50
и аз искам такава , страхотна е.
3
Не е посочен 07.05.2012|13:57
доста забележително е бе човек,не се притеснявай
2
Не е посочен 07.05.2012|11:09
Уникална е....искам такава :)
1
Не е посочен 07.05.2012|10:05
много е симпатична
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay