Топ 10 на най-големите и възхитителни молове в света

Топ 10 на най-големите и възхитителни молове

Търговският център – любимото място на всяка жена. Там, където са събрани на куп лъскавите и женствени дрешки, всичко от което се нуждаем в кухнята, ароматните свещи и какво ли още не. И понеже знаем колко много обичате да се разхождате из непознати територии, макар и виртуално, сме ви подготвили списък на най-големите по площ и блясък молове в света за 2010г.

 

1. "South China Mall”, разположен в Китай, разбира се. Въпреки, че отваря врати през 2005г. все още съществуват места в мола, които не са наети. Разделението му е на седем главни зони , които са изградени по моделите на международни градове, нации и региони. Амстердам, Париж, Рим, Венеция, Египет, Калифорния и Карибите.


2. "Golden Resources Mall”. Заемащият сребърен медал търговски център е известен като най-великият мол на Китай. С площ от около 557 418 кв. м., сградата притежава 230 ескалатора, ледена пързалка, около 1 000 магазина и огромна площ, заета от ресторанти.

3. "The Dubai Mall”. Това чудо на Близкия Изток е считано за най-голямото по площ – 111 млн. кв.м. Още по-забележителна е ледената пързалка, изграденият "воден свят" и най-високата сграда в света. "Buri Khalifa" е нейното наименование, с височина от 828 метра. Представете си каква ли ще е панорамата на 124 етаж от тази феноменална сграда.

4. "West Edmonton Mall”. Разположен в Канада, този търговски център претърпява изключителни метаморфози. За два века се превръща от най-малкият мол в Северна Америка в мащабен център за пазаруване с площ 350 244 кв.м. Молът е пълен с какви ли не увеселителни пързалки, аквариуми, плувен басейн, боулинг и още много други забавляващи посетителя места.


5. "Istanbul Cevahir” - Турция. Този рай за всички шопинг-маниаци е най-големият в Европа. В него заемат място 343 магазина, около 50 заведения за хранене, 12 кино зали, частен театър, боулинг зала, малък увеселителен парк и стъклен покрив, заедно с втория по големина часовник поставен на такова място в света. Тази сграда заема петото място в нашата класация със своите 32.2373 кв.м.


6. "Berjaya Times Square” Малайзия. Тази кула близнак се състой от търговски център и два пет-звездни хотела. В своите 48 етажа заемат място най-големият увеселителен парк на Азия в затворено пространство " Cosmo's World" и първите в Малайзия IMAX 2D и 3D кина.

7. "Beijing Mall”. И отново в Китай този мол е считан за един от най-луксозните и елитни места за пазаруване. На тавана е вграден екран, чиято функция пренася клиентите във водния свят.


8. "Eastwood Mall” с местонахождение в Охайо, САЩ. За пръв път отваря врати преди четири десетилетия и до ден днешен е много успешно функциониращ шопинг-център. Освен многобройните магазини включва и стадион с капацитет от 6 300 места, център за изложби, хотели и кина.


9. "Grandview Mall”, Китай. Включва ледена пързалка, 5-звезден киносалон, магазини на най-известните модни марки и красиви музикални фонтани. Площа на този привличащ вниманието център е 278 709 кв.м.

 

10. "The King of Prussia Mall”- Филаделфия. Отваря врати през 1963г., когато моловете са посещавани единствено от заможните хора. И до днес този център привлича много от туристите на Филаделфия като те са "виновни" за 20 процента от печалбите.


3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay