Различните прегръдки и тяхното значение

Различните прегръдки и тяхното значение

Прегръдката на вашите близки или по-специално на вашия партньор може да ви създаде всякакви емоции. Прегръщането на човек е едно от най-естествените и емоционални физически докосвания, които човек може да има с другите. Дава ни чувство на сигурност и ни кара да се чувстваме обичани и обгрижвани. 

Има много различни видове прегръдки, на които човек може да се отдаде; някои са романтични, докато други са само приятелски настроени, но всички определено са емоционални и подкрепящи! Поради това ви представяме няколко различни вида прегръдки и какво всъщност означават те.

Странична прегръдка

Когато двама души се прегърнат отстрани, с ръце около кръста или рамото, това е приятелска прегръдка. Този тип прегръдки са по-скоро приятелски, а не романтични.

Прегръдка отзад

При тази прегръдка единият човек застава зад другия и го прегръща плътно с ръце, увити около гърдите му. Тази поза е много интимна и се среща често сред двойките и връзките родител-дете. Родителят може да приклекне до нивото на детето си, за да позират за сладка снимка, докато двойките могат да се прегръщат така, за да се свържат физически.

Приятелска прегръдка

Това е много приятелска поза, при която двама души се прегръщат отпред. Между талията им има подходящо разстояние, така че да не може да се тълкува прегръдката като сексуално или романтично действие. Тези прегръдки са прости и бързи и обикновено се правят, когато хората не са се виждали от дълго време.

Прегръдки около кръста

При тази прегръдка двама романтични партньори се прегръщат доста силно и телата им са плътно едно до друго. Впоследствие партньорите могат да се отдръпнат и да се гледат влюбено. Това е много интимна поза, която позволява на двойките да преминат на следващия етап – целувката.

Мечешка прегръдка

Когато човек лежи върху партньора си и го прегръща много плътно, като същевременно държи главата и ръцете си на гърдите си, това може да бъде идентифицирано като мечка прегръдка. Тази поза помага да се чувствате топло, безопасно и сигурно в ръцете на вашия партньор.

Едностранна прегръдка

При този тип прегръдка двама души се изправят един срещу друг, но само единият е нетърпелив да прегърне другия и така обгръща тялото му. Приемникът на прегръдката обаче се въздържа да прегръща другия човек и това може да се тълкува като принудително действие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay