Разхвърляният дом означава разхвърлян ум

Разхвърляният дом означава разхвърлян ум

Не винага съм осъзнавала, че разхвърляното ми жилище има пряк ефект върху настроението ми. Ежедневието, състоящо се от бързане сутрин и прибиране вкъщи след дълъг работен ден, често води до разхвърляно жилище, просто защото нямаме нужното време и енергия да подреждаме дома си ежедневно. Всички искаме просто да се приберем след работа, да хапнем нещо бързо и да си отдъхнем. Но за мен тази въздишка на облекчение е невъзможна, ако домът ми не е подреден и чист.

Разхвърляният дом означава разхвърлян ум

Сега, след като установих, че има много силна връзка между това как изглежда апартаментът ми и как се чувствам физически и психически, има промяна в ежедневието ми. Старая се да почиствам, докато готвя, да мия чиниите веднага след хранене, да държа обувките на мястото им, избягвам страховития "стол за дрехи" в спалнята ми, почиствам масичката за кафе всеки ден и поставям всяко нещо обратно на мястото му след като го използвам. Също така избягвам да трупам излишни вещи, като се стремя да създам минималистично пространство и да запазя само това, от което наистина имам нужда.

Знам, че много хора не мислят по този начин. Има доста хора, на които не им прави впечатление дали е подредено или не и дали е чисто или не.

Разхвърляният дом означава разхвърлян ум

Но ако сте от този тип хора като мен, е особено важно да поддържате дома си подреден и чист, защото това ще се отрази страхотно на емоционалното ви състояние. Няма нищо по-хубаво от това да се радвате, че се прибирате вкъщи. Но аз се радвам, само когато знам, че отивам в чистия и подредения си дом. Когато знам, че е разхвърляно, предпочитам да не се прибирам. По този начин се губи това спокойствие и уют, който дома осигурява. А те са много ценни, не го забравяйте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay