Рецепта за вкусна баница с киселец

Рецепта за вкусна баница с киселец
Canva

Ето една проста рецепта за баница с киселец:

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница (около 400 грама)

1 кг киселец, почистен и нарязан

1 малка глава лук, нарязана на ситно

1/2 чаша олио

Сол и черен пипер на вкус

2 супени лъжици брашно

1 чаша кисело мляко

4 яйца

1 чаена лъжичка сода за хляб

1/2 чаша натрошено сирене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C. В голям тиган загрейте половината от олиото на среден огън. Добавете нарязания лук и го задушете, докато омекне. Добавете изчистения и нарязан киселец и гответе, докато омекне, около 5-7 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Разтворете брашното в киселото мляко. Добавете яйцата и содата за хляб и разбийте, докато се смесят добре. Намажете тава за печене с останалата половина от олиото. Поставете една кора за баница, като краищата й висят отстрани на тавата.

Разпределете половината от киселеца равномерно върху кората. Поръсете с половината от натрошеното сирене. Сложете друга кора за баница отгоре и отново поръсете с киселец и сирене. Продължете този процес, докато всички съставки свършат, завършвайки с кора за баница отгоре. Завийте краищата на корите навътре, за да затворите баницата. Намажете горната кора с разбитата смес от кисело мляко.

Печете в предварително загрятата фурна за около 40-45 минути, или докато горният слой стане златистокафяв. Извадете баницата от фурната и оставете да се охлади за около 10-15 минути, преди да нарежете и сервирате. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay